6 Mayıs 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


İlk defa yaptığım bir yemek.Aslında yapan blog arkadaşlarıma imrenerek yapmaya çalıştım.Belki bizim evde de yenir diye.Ama maalesef benden başka kimse yemedi.Ama olsun ben de ilk defa yedim.En azından tadına bakmış oldum enginarın.

Malzemeler:
  • 6 adet temizlenmiş enginar
  • 2 adet havuç
  • 1 kutu konserve bezelye veya taze bezelye
  • 5 adet arpacık soğan
  • limon
  • 3 adet kesme şeker
  • tuz
  • zeytinyağı
  • dereotu(ben evde dereotu yoktu maydanozla süsledim)
Temizlenmiş enginarları yıkayın ve limonlu suda bekletin.Havucu küçük doğrayıp haşlayın.Ve pişince konserve bezelye ile karıştırın.Arpacık soğanları soyun.Enginarları limonlu sudan çıkartıp tencereye yerleştirin.İçine birer arpacık soğan,havuç,bezelye,tuz ve şeker koyun.Bir miktar zeytinyağı ve limonu çırpıp enginatların üzerine gezdirin.1 su bardağı su ilave edin ve tencerenin ağzını hiç açmadan 20 dakika orta ateşte pişirin.Dereotu veya maydanozla süsleyin.Bu arada ben enginarları temizlerken arta kalan parçaları da küçük küçük kesip ekledim içine.
Afiyet olsun.

14 yorum:

gullesu dedi ki...

ellerine sağlık Eylemcim ama bir kere çatal ucuyla tadına bkmıştım bi dahada yiyemedim enginarın o kadar faydası varmış ki aslında yemek lazım....

şirinem dedi ki...

ilk defa yapmışsın ama tablo kadar güzel ve şık bir sunum olmuş canım ellerine sağlık güzel yorumun içinde teşekkür ederim sağol

fikriye dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık ben çok severim enginarı bende 4 sene önce yemeğe başladım artık vazgecemiyorum...inanılmaz sağlıklı bir sebze ufaklığın çorbalarına kat bence ben öyle yapıyorum

esin ve ömer dedi ki...

Eline sağlık eylem,çok güzel görünüyor.Tam zamanı enginarın ,bende bayılırım.Benimde nicedir aklımda yarın bende yapayım :)

pembe tatlar dedi ki...

Canım bende çok severim ebginarı seninkide harika gözüküyor ellerine sağlık :))

Toprak Aras dedi ki...

süper gözüküyor
ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim,
sevgiler,
aynur

Zeynep dedi ki...

ben çok severim ama eşim pek sevmediği için çok sık yapamıyorum.
nefis görünüyor,
ellerine kollarına sağlık canımcım çooook öptümmmm

cansudere dedi ki...

ellerine saglık sevgiler....

defneylebirlikte dedi ki...

canım ben de ne yaptım ne yedim.biz de de bir tek eşim yerdi heralde yapsam.ellerine sağlık.bi tadına bakmak isterdim..

dantelistan dedi ki...

leziz duruyor ama ilkler bazen zorlar et seviyorlarsa dolmasını dene birde iyi akşamlar

analı kızlı her telden dedi ki...

enginarı çok severim ama eşim yemediği için hiç alıpta yapmadım ellerine sağlık keşke beni çağırsaydın üçü sana üçü bana yapardık :)))))))) yemeyenler çok şey kaçırıyorlar :)

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜ ÇOK GÜZEL OLMUŞ.YEMEYENLER SÜPER BİR LEZZETİ KAÇIRMIŞLAR.SEVGİLER

MERT dedi ki...

Ben özellikle oğlum için çok yapmaya çalışırım yanlız enginar etsiz yenmiyor beee. Birde etli dene enginarları gerekirse küçük doğra ozaman yeniyor.

akasyakokusu dedi ki...

uwww:)) ba baba..
ben kaçırmışım bu enginar sultanlarını..severim severimde ilk kez 2,5 liraya indi mübarek..az ucuzlasa hergün yesek..
eline sağlık canım bol garnitürlü olmuş..sevgiler.