13 Nisan 2009 Pazartesi

TAVUK PANE

Malzemeler:
  • 2 adet but veya tavuk gögüs eti
  • 2 yemek kaşıgı tereyağ
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı galeta unu
  • tuz
Yağı eritip unu kavuralım.Sonra sütü ilave edelim.Koyulaşmaya başladıgında,ocaktan alıp 10 dakika kadar sogumaya bırakalım.Tavuk etini önce bu sosa bulayalım sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayalım.Kızgın yağda 5 dakika kadar kızartalım.Mevsim sebzeleriyle servis yapalım.Arzu ederseniz yağda kızartma yerine yine mevsim sebzeleriyle birlikte fırına verelim.
Afiyet olsun.

6 yorum:

*kelebekana*-* dedi ki...

SELAM ..İŞTE GELDİM ..HAFTASONU SİDEDEYDİM BLOĞUMA BAKAMADIM ..BU SABAH TA BURANIN PAZARI VARDI ALIŞVERİŞTE İDİM ..ANCAK ŞİMDİ FIRSAT BULABİLDİM SEN NELER YAPTIN?TAVUĞUNDA GÜZEL OLMUŞ ..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eylemciğim harika görünüyor,ellerine sağlık canım.sevgilerimle....

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım ellerıne saglık.Guzel bır hafta dılıyorum..Sevgıler..

kizhatce dedi ki...

eline sağlık eylem,börekle tavuğu takas edelimmi:)sevgiler canımmm

aşevi dedi ki...

mmm nefiss görünüyor. canım ellerine sağlık:) bu arada iyi haftalar..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık güzel görünüyorlar iyi haftalar