14 Mart 2009 Cumartesi

FIRINDA MAKARNA

 FIRINDA MAKARNA TARİFİ:
  • 1 paket çubuk makarna(kalın çubuk makarna)
  • 3 yemek kaşıgı yag(1 kaşıgı tereyag)(erittikten sonra 1 tatlı kaşıgı kadar ayırın)
  • 3 yemek kaşıgı un
  • yarım litre süt
  • 2 yumurta
  • 4-5 çorba kaşıgı rendelenmiş kaşar
  • tuz,karabiber
Makarna haşlanır ve soguk sudan geçirilir.
SOS:Yag ile un hafif pembe kavrulur.Süt konulup muhallebi gibi pişirilir.Ilınınca yumurta ve baharatları eklenir karıştırılır.
Tepsi yaglanır.Hazırlanan sostan biraz konup yayılır ve biraz kaşar rendesi eklenir.Haşlanarak soguk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır.Bastırılarak sıkıştırılır.Biraz erimiş yag gezdirilir.Geri kalan sos makarnanın üstüne konur sonra da kalan kaşar eklenir.180 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

4 yorum:

cansudere dedi ki...

MAKARNA HARIKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER....

EU MULHER dedi ki...

Merhaba canım arkadaşım! Harika bu çanak ile görünüyor.

Harika bir Pazar dilerim.

Sizin için öp

Adsız dedi ki...

kaç cmlik hangi tepside pişirdiniz?

eylem ceylan dedi ki...

benim dikdörtgen bir borcamım var onda pişirdim.küçük olmasın çünkü makarna bir paket oldugu için almaz.