18 Mart 2009 Çarşamba

BAYAT EKMEK TATLISI

Malzemeler:
  • 1,5 bayat ekmek
  • 1-2 su bardagı süt
  • 50 gr.margarin
  • 3 yumurta
  • 1-2 çorba kaşıgı toz şeker
  • 2 çorba kaşıgı hindistan cevizi
Şerbeti için:
  • 1 su bardagı toz şeker
  • 1 su bardagı su
  • 1 tatlı kaşıgı limon suyu
Ekmeklerin içini çukur bir kaba ufalayın.Üzerine süt gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin.Elinizle sıkıp sütünü akıtın.Eritilmiş margarin,yumurta ve toz şekeri ilave edin.Yüksek kenarlı bir tepsiyi yaglayın.Hazırladıgınız karışımı tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180C fırında 40 dakika pişirin.Şişip kabaracak olursa birkaç yerinden delin.Tencere de su,şeker ve limon suyunu kaynatın.Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin.Tatlı soguyunca dilimleyin.Hindistan cevizi ile süsleyin.(bu tarif alıntıdır.)
Afiyet olsun.

4 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

bu tarif çok güzelmiş.teşekkürler...

AYNUR dedi ki...

selam
bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir formül benimde bloğumda bayat ekmekle yapılan saraylı ekmek tatlısı tarifim var değişik birşey dnemek istersen tavsiye ederim canım senin tatlınıda denemek istiyorum sevgiler
papatya68.blogcu.com

TAZE NANE dedi ki...

Çanakkale,
Geçilen Sırat
Çanakkale,
Kurtuluşa berat

Çanakkale,
Küfre kale
Çanakkale,
Tevhîd ile

Çanakkale,
Dillerde tekbîr
Çanakkale,
Allah bilir.

Çanakkale,
Düşmana çekilen set
Çanakkale
En görkemli şehadet.
Çanakkale Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz..........

ozlem dedi ki...

TEBRİK EDİYORUM SİZİ BAYAT EKMEK HERKEZİN KABUSUERALDE atılmaya kıyılamayan ama herbir evde bulunan tatlıda çok güzel görünüyor ellerinize sağlık