24 Şubat 2009 Salı

SÜTLAÇ


Malzemeler:
  • 1 lt. süt
  • 1,5 çay bardagı pirinç
  • 3-4 su bardagı su(pirinci pişirmek için)
  • 2 yemek kaşıgı pirinç unu
  • 1 su bardagı toz şeker(tatlı sevenler daha da çogaltabilir)
  • tarçın(Üstüne)

Pirinçleri su ile bir tencerede pirinçler iyice suyunu çekene kadar pişirin.Pirinçler suyunu çekince soguk sütü üzerine dökün.1-2 taşım kaynatın.

Ayı bir yerde pirinç ununu 1 su bardagı soguk su ile iyice ezin.Kaynayan pirinçlerin üzeine dökün.10 dakika da böyle kaynatın.En son şekeri ilave edin.1-2 taşım da böyle kaynatın.Altını kapatın ve kaselere boşaltıp üstüne tarçın ekleyip buzdolabına koyun.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: