- 1 lt. süt
- 1,5 çay bardagı pirinç
- 3-4 su bardagı su(pirinci pişirmek için)
- 2 yemek kaşıgı pirinç unu
- 1 su bardagı toz şeker(tatlı sevenler daha da çogaltabilir)
- tarçın(Üstüne)
Pirinçleri su ile bir tencerede pirinçler iyice suyunu çekene kadar pişirin.Pirinçler suyunu çekince soguk sütü üzerine dökün.1-2 taşım kaynatın.
Ayı bir yerde pirinç ununu 1 su bardagı soguk su ile iyice ezin.Kaynayan pirinçlerin üzeine dökün.10 dakika da böyle kaynatın.En son şekeri ilave edin.1-2 taşım da böyle kaynatın.Altını kapatın ve kaselere boşaltıp üstüne tarçın ekleyip buzdolabına koyun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder