8 Şubat 2009 Pazar

MUZLU DONDURMA

Malzemeler:

- 7-8 muz
- 4 yumurta akı
- yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardagı toz şeker

Muz soyulup,küçük dogranır.Şeker,yumurta akları,limon suyu ve vanilya ile iyice ezilir ve çırpılır.Buz kalıplarına boşaltılıp buzluga konur.(ara sıra karıştılır.)

Kısa bilgi:Muzlu dondurma üzerine krem şanti sıkılarakda sunulabilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk defa tarfinizi tam anlayamadım buz kalıplarına döktükten sonra arada buzluktan çıkarıp kalıpda mı karıştırıcaz şimdiden teşekkürler sayenizde değişik tarifler yapmaya başladım sıkıldıkça tariflerinize göz gezdiriyorum sevgiler

Uğur dedi ki...

Eylem Hanım, neden ara ara karıştırmak gerekiyor?