27 Şubat 2009 Cuma

ETLİ KURU FASULYE


Mutfagımızın vazgeçilmez ve geleneksel tatlarından biridir kuru fasulye.Ve eminim ki hepiniz çok güzel yapıyorsunuzdur.Ama ben de kendi tarifmi sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:

  1. 1,5-2 su bardagı akşamdan ıslatılmış kuru fasulye

  2. 250 gr kemikli et

  3. 1 adet kuru sogan

  4. 1-2 adet sivri biber

  5. 2 tane domates

  6. 1 yemek kaşıgı biber salçası

  7. tuz,karabiber,kırmızıbiber

  8. sıvı yag
Akşamdan ıslatılan kuru fasulye süzdürülüp yıkanır.Etler düdüklüde sıvı yag ile kavrulur.Üstüne su eklenerek pişirilir.Ayrı bir tencerede sıvı yag ile yemeklik dogranmış sogan kavrulur.Kavrulan soganın üstüne küçük dogranmış sivri biber eklenerek kavrulmaya devam edilir.Üzerine biber salçası eklenir.Sonra da küp şeklinde dogranmış domates eklenir.5 dakika bütün malzemeler kavrulur.Bu malzemelerin üzerine de kuru fasulye eklenir.2-3 dakika daha kavrulur.Bahartı eklenir.Ve en son olarak düdüklüde pişmiş et suyu ile eklenir.Eger suyu az gelirse sıcak su eklenebilir.Pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: