25 Haziran 2010 Cuma

ELMALI FIRDÖNDÜ KURABİYE

Zeytinagaci arkadaşımın sitesinde gördügümden beridir denemek istedigim bir tarifti elmalı fırdöndü kurabiye.Aslında görüntü itibariyle onun yakaladıgı başarıyı yakalayamasamda tadı muhteşemdi.Herkes bayıldı.Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Ben bu aralar yememe dikkat ettigim için sadece tadına baktım.Kurabiyenin tek püf noktası elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Gerisi de kolay zaten.İşte tarif:
ELMALI FIRDÖNDÜ KURABİYE MALZEMELERİ:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardagı toz şeker
  • 1 çay bardagı yogurt
  • 1 çay bardagı sıvıyag
  • 2 su bardagını biraz geçecek kadar un(yavaş yavaş ekleyin)
  • yarım  paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
ELMALI İÇ MALZEMELERİ:
  • 4-5 adet elma
  • 1 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 tatlı kaşıgı tarçın
  • istenilen kadar çekilmiş ceviz(istege baglı)
Öncelikle elmalı içi hazırlayalım. Elmaları rendeleyip, 1 yemek kaşıgı toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin, (elmalı harcın sulu olmaması gerekiyor). Suyunu çekmeye yakın ceviz ve tarçını ekleyin ve suyunu tamamen çektirin.Pişen elmalı harcı bir kenarda soğumaya bırakın.Tüm hamur malzemelerini(unu azar azar dökerek karıştırın) karıştırarak kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edin.Hamuru buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
Sonra dikdörtgen şeklinde ince açarak(resimdeki gibi) elmalı içi her tarafına yayın ve rulo şeklinde sarın.Daha kolay kesebilmek için derin dondurucuda en az 20 dakika bekletip (denmiş ama ben buzlukta 1-2 saat beklettim yine de istedigim sertlige kavuşmadı belki 1 gün beklerse daha iyi bir sonuç alınabilir, ya da kesilebilecek sertlige gelene kadar bekletin) , bir parmak kalınlığında parçalara bölün . Tepsiye dizerek 180 C de pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

16 yorum:

ebru dedi ki...

canım ellerine sağlık bende arada yapıyorum bu tatlıyı. ayrıca sayfan da güzel olmuşş

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Eylmciğim tadı çok harika olmuştur eminim sevgiler...

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

Birsel ve İrem dedi ki...

Elma ve tarçın kokusuna dayanamadım geldim:)) Ellerine sağlık, harika bir kurabiye. Benzer bir tarifi ben de denemiştim; o tarifte rulolar piştikten sonra dilimleniyordu. Bana hamurun bir kısmı pişmemiş gibi gelmişti; galiba elma yüzünden. Bu şekliyle denemeyi çok isterim. Afiyet olsun.
Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Görüntüsünü bilmem ama, tadının çok nefis olduğunu düşünüyorum canım..Ellerine sağlık şekerim..Öpüyorum kocamanından..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Lezzet herşeyin önünde gelir ayrıca çok da güzel görünüyor ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık hayırlı cuma
lar sevgiler...

aleyna dedi ki...

eylemcim kurabiye tek kelimeyle nefis.ellerine sağlık.yeni şablonunda pek bir güzel olmuş.güzel yazıkların olsun inşallah

SEVGİLERİMLE dedi ki...

Nefis gözüküyor canım yaaa...aynen bende tutuyorum kendimi bu aralar..ama bu kurabiyeye dayanamam sanırım.ellerine sağlık.
sevgilerimle...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

eline sağlık eylemcimgayet güzel olmuş, lezzeti yeter:)
hayırlı cumalar

ebru dedi ki...

Eylemcim kurabiye nefis görünüyor. Bazen şekil insanı aldatıyor. Önemli olan lezzet. Gerisini boşver.Ellerine sağlık canım.

Sevtap dedi ki...

çok değişik bir tarif ilk defa duydum elma severler için süper ellerine sağlık

YeMeK vAkTi dedi ki...

elmalı kurabiyeyi çok severim buda eminim çok lezzetlidir elerine sağlık..

YeMeK vAkTi dedi ki...

bu arada sizi izlemeye alıcam ancak görünmüyor bir problemmi var acaba?

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok begendim,denemek isterim,çok ta güzel anlatmış ve görüntelemişsin,ellerine sağlık,sevgilerrrrrr.....

dokuzuncubulut dedi ki...

Eylem Hanım, ellerinize sağlık mükemmel görünüyor. Elmaya da tarçına da bayılırım. Eminim tadı görüntüsünden daha güzeldir...
Antalya'ya sevgiler...