GÜVEÇTE YUMURTALI ISPANAK
Bıktınız degil mi benim güveçli tariflerimden.Ama ben bir türlü güveçlerimden vazgeçemiyorum ne yapayım.Bir de düşünsenize bu güveçte yapılan yemeklerin odun ateşinde yavaş yavaş piştigini.Kim bilir o zaman tadı nasıl güzel olurdu.Anneannem kuzineli sobada yaparı yemeklerini.Ve o yedigim yemeklerin tadını hala ararım ben.Bazen sırf yemek pişirmek için eve sobamı kursam diye aklımdan geçirmiyor degilim.Tek kişilik yemekler benim favorim oldugu için tek kişilik güveçleri daha çok seviyorum.Hem daha az yemiş oluyorsunuz.İşte tarif:
GÜVEÇTTE ISPANAKLI YUMURTA TARİFİ:
- 500 gr.ıspanak
- 2 yemek kaşıgı sıvıyag
- 2 adet yumurta(kişi sayısına göre yumurta kırıyoruz)
- yarım tatlı kaşıgı biber salçası
- 1 adet kuru sogan
- tuz,karabiber,pulbiber
- 3 adet tek kişilik güveç kalıpları
Ispanakları ayıkladıktan sonra bol su ile birkaç kez iyice yıkıyoruz.İyice yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için süzgece koyuyoruz.Suları süzüldükten sonra dogruyoruz.Tavaya sıvıyagımızı alıyoruz ve yemeklik dogradıgımız soganları kavuruyoruz.Soganlarımız pembeleşince salçamızı ekliyoruz.Bir miktar daha karıştırdıktan sonra dogradıgımız ıspanakları ve baharatlarını ekleyip ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Pişen ıspanagımızı tek kişilik güveç kalıplarına paylaştırdıktan sonra ortalarına yuvalar açıp üstlerine 1'er tane yumurta kırıyoruz.Az tuz ve pulbiber ekip önceden 200C ısıtılmış fırında yumurtalar pişene kadar tutuyoruz.Ve sıcak sıcak yanında sarmısaklı yogurt ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
12 yorum:
Valla güveçin tadi başka oluyor ne yalan söyleyeyim.Ellerine sağlık canım.
sevgiler;
bayılırım güveçte pişen yemeklere harika görünüyor olsada yesem ellerine sağlık ...
Bugün bizim buranın pazarı,işten yeni geldi ve ayaklarıma kara sular indi.Canım çokta ıspanak çekti,yapılırmı Eylemcim şimdi bu??valla gidip alasım var şimdi...
annecım bız kucukken ne cok yapardı...
ıspanaklı yumurta pek sevmezdık o zaman sımdı annemın bır ekmegı ıkıye bolmesının bıle kıymetını anlamıs durumdayım. elıne saglık
güveçte pişerde yenmezmi yaaaa,şu görüntünün orjinalliğine bak.ellerinize sağlık harika görünüyor.
bayılırım ıspanaklı yumurtaya , şahane olmuş ellerinize sağlık...
benim annanemde kuzine kullanırdı hatta ekmeğini de onda pişirirdi,bazen eşimle ben de düşünüyorum mutfakta bir kuzine fena olmazdı diye :)
bende güveci severim ve tek porsiyonluklar her zaman sunum açısından da güzel oluyor..
eline sağlık
sevgiler..
mmhh çok lezzetli görünüyor ;) Ben de güveçte pişen yemeklerin tadına bayılıyorum. Sevgiler.
valla fikir harika eminim tadı da çok lezzetlidir
ellerine sağlık arkadaşım
Eylem Hanım güveç yemeklerini özleştirdim ben sizinle..
harikalar yaratıyorsunuz:)
ellerinize sağlık olsun:)
tadının bambaşka olduğu konusunda herkesle hemfikirim :D
güveçte pişen yemeğin tadı ayrı bir güzel oluyor canım :)
görüntüsünden nekadar lezzetli olduğu belli ellerinize sağlık
sevgiler
Yorum Gönder