Uzun bir tatil döneminden sonra nihayet okullar başladı ve biz eski halimize döndük.Ve yine koşturmacalar başladı.İşte bu koşturmacalar sırasında ogluma okul öğle yemeği için birşeyler yapma zamanı da geldi demek oluyor.İşte bu lahmacun o zamanların eseri.Yakınınız da bir fırın varsa kolay.Ekmek hamuru alıyorsunuz ve harcı hazırlayıp üstüne koyup fırına veriyorsunuz.Hepsi bu kadar.Ve işte tarif.
EKMEK HAMURUNDAN LAHMACUN TARİFİ:
MALZEMELER:
- 1 veya 2 adet hazır ekmek hamuru(kişi sayısına göre siz ayarlarsınız)
- İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- 250-300 gr.kıyma
- 1 demet maydanoz
- 5 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates
- 6-7 diş sarımsak
- karabiber,pulbiber,tuz
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı
YAPILIŞI:
- kuru soğan,domates,biber,maydanoz ve sarımsağı çok ufak şekilde doğruyoruz.Veya rondodan geçiriyoruz.
- Bu karışımın içine kıyma,baharatlar ve salçayı ilave edip yoğuruyoruz.
- Ekmek hamurunu limon büyüklüğünde parçalara bölüyoruz.Ve unlu zeminde merdane ile tek tek açıyoruz.
- Açtığımız hamurun üstüne iç harcımızdan yeteri kadar koyup elimizle yayıyoruz.
- Ve yağlı kağıt serili tepsi üzerine yerleştiriyoruz.
- Önceden 180C ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Üst malzemesi pişince ve hamuru kızarınca fırından çıkarıyoruz.Hepsi bu kadar.
- Afiyet olsun.
2 yorum:
Ekmek hamurunu kullanmayalı yıllar oldu. Bir zamanlar pizza yapardık, yağ ilavesiyle börek yapardık. Lahmacun yaptığımızı hatırlamıyorum. Denemek isterim. Ben fırın tepsisine döşeyerek yaparım herhalde. Tek tek zor olur. Paylaşım için teşekkürler...
Sert oluyomu
Yorum Gönder