2 Ekim 2015 Cuma

SOYA SOSLU ve TEREYAĞLI MANTAR

 Etin,tavuğun yanına çok ama çok yakışan bir garnitür,meze veya salata bence mantar.Bu haliyle tek başınıza yeseniz bile olur.Ki ben kendimi tutmasam hepsini tek başıma bitirebilirim.Mantarı bizim evde herkes çok seviyor.Ama tavuklu mantar hariç.Fırında yapılan,böyle tavada yapılan her türlüsü yani.
Ayrıca soya sosu da mantara çok yakışıyor.Evet belki bir kısmımızın damak tadına uymuyor soya sosu ama ben çok seviyorum.Abartmadan koyarsanız mantara tadını bile farketmiyorsunuz.İşte tarif:

SOYA SOSLU VE TEREYAĞLI MANTAR TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 1 paket kültür mantarı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  •  1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,karabiber
  • üstüne maydanoz
  • yarım çay kaşığı kekik


YAPILIŞI:

  1. Mantarları iyice yıkayıp büyüklüklerine göre 2 veya 3 bölün.
  2. Tavaya tereyağını alın ve eritin.İçine ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.
  3. Bir iki çevirdikten sonra mantarları ekleyin.
  4. Hızlı ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Pişmesine yakın soya sosunu ve baharatlarını ekleyin ve bu şekilde de 2-3 dakika pişirin.
  6. Altını kapatın ve üzerine incecik kıydığınız maydanozları ekleyin.Hepsi bu kadar.
  7. Afiyet olsun.

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık mantarı çok severim kolay ve lezzetli mutlaka deneyeceğim