SEMSEK TARİFİ:
HAMUR MALZEMELERİ:
- 4 su bardağı un
- yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya
- ılık su
- tuz
- bir tutam şeker
İÇ MALZEMELERİ:
- 1 demet yeşil soğan
- yarım demet maydanoz
- taze nane
- tuzsuz peynir yoksa lor veya çökelek
- pulbiber,az tuz ve zeytinyağı
- istenirse yumurta.Ben koymadım ama aslında var.
YAPILIŞI:
- Hamuru için gerekli olan ılık suda maya ve bir tutam toz şeker eritilir ve kabarması için beklenir.
- Kabaran maya derince bir kaba alınır ve üstüne azar azar un ve tuz ilave edilerek hamur yoğurulur.Suyu eksildikçe ılık su ekleyebilirsiniz.
- Yoğurulan hamurun üstü örtülür ve mayalanmaya bırakılır.
- İçi için Zeytinyağı bir tavaya alınır önce ince doğranmış soğan sotelenir sonra sırasıyla içine ince doğranmış maydanoz ve nanesi eklenir dikkat edin yeşillikler çok pişmeyecek.Sonra içine baharatlar eklenir.En son olarak yumurtalar kırılır ve altı hemen kapatılır.Yumurtaların pişmesi şart değil çünkü fırında da pişecek.Ocaktan aldıktan sonra üstüne peynir elle ufalanır ve karıştırılır.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır ve çok kalın veya çok ince olmayacak şekilde oklava ile açılır.
- Açılan hamurun üstüne iç malzeme konur ve kenarlarında kıvrılarak katlanır.
- ve Önceden 200C ısıtılmış fırının ızgarasının üstüne veya yağlı kağıt serili tepsiye konularak pişirilir.
- piştikten sonra sofraya sarılır ki kurumasın.
9. Afiyet olsun.
4 yorum:
Wow! Çok iştah kabartıcı görünüyor. İsmi değişikmiş ama. Yeşil soğanı severim.
Bir de Kilisli misiniz siz?
Kilisli bir oda arkadaşım vardı pek severim oraların yemeklerini.
Ellerinize sağlık, çok nefis görünüyor.
merhaba deniz hayır kilisli değilim ama doğma büyüme orada yaşadım.soran olursa kilisiyim diyorum.
Yöresel lezzetler bambaşka..
Çok güzel görünüyor, ilk fırsatta deneyeceğim. Elinize sağlık :)
oyyy nerden baktım buna olsada yesek :)
Yorum Gönder