KURUFASULUE ŞEKERLEMESİ TARİFİ:
MALZEMELER:
- istenilen kadar kuru fasulye
- su
- toz şeker
- istenirse susam(ben ilk seferine eklemedim ama ikinci sefer yaptığımda susam da ekledim)
- Kuru fasulye bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Ayrı bir yerde ben 2 su bardağı suya 1 su bardağı şeker koyarak şeker eriyene kadar karıştırdım ve kaynamaya bıraktım.Siz damak zevkinize göre şeker ve suyu ayarlayabilirsiniz.
- Şerbet kaynayınca içine haşladığınız fasulyeyinin suyunu süzerek ekleyin ve şerbetle beraber kaynatın.
- Şekerli su şerbet kıvamına gelene kadar kaynasın.(Fasulyeyi ilk kaynatışta hafif diri bırakın ki tekrar şerbetle pişerken iyice ezilmesin)
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Şekerlenen fasulyeyi şerbetten çıkarıp kağıdın üzerine koyun.
- Fırına vermeden önce çıtırlaşması için üzerine bir miktar toz şeker serpin.Dilerseniz susam da ekleyebilirsiniz.
8. önceden 180C ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.Fırın dereceleri değişebilir dikkat edin ki yanmasın.
9. Afiyet olsun.
11 yorum:
Çok farklı bir atıştırmalık olmuş. İlk kez rastlıyorum. Denemek lazım.
çok değişik bir tarif kesinlikle deneyeceğim süper yaa kırk yıl düşünsem gelmez aklıma :))
ellerine sağlık sevgiler:)
Değişik bir tarif. Maksut şefin ben de başka bir tarifini uygulamıştım çok güzel olmuştu. Ellerine sağlık.
çok farklı ve lezzetli görünüyor. şekerle beraber ne kadar süre kaynayacak ? denemeye değer. ellerine sağlık.
Eylem hanım ne kadar farklı bir tarif. ellerinize sağlık.
sevgili öce şekerle beraber şerbeti koyu bir kıvam alana kadar kaynayacak.ama arada tadına bakarsanız fasulyenin şerbeti iyice çekmiş ise içine o zaman da altını kapatabilirsiniz.
a aa diye hayretimi gizleyemeyeceğim :.)
gerçi günümüzde mutfakta yapılan hiçbirşeye şaşmamak lazım ama yinede şaşırdım yani :)
ellerinize sağlık..
afiyetle..
çok değişik bir atıştırmalık. çok merak ettim en kısa zamanda yapacağım inş.
Çok değişik bir tarif, gerçi kestane yerine kuru fasulye kullanılıyor bazı tariflerde(henüz denemesem de), bunun da ilk aşaması kestane şekeri gibi:)
Ama yine de farklı bir tarif olmuş, ellerinize sağlık...
Hiç akla gelmeyecek çok değişik bir tarif. Kestaneli pastalarda kestane yerine kuru fasülye kullanıldığını biliyordum da şekerleme daha da ilginç. Elinize sağlık.
ELINIZE SAĞIK BENDE KURU FASULYE KEKİ YAPIYORUM HARIKA OLUYOR
Yorum Gönder