18 Nisan 2011 Pazartesi

İÇ PİLAVLI TAVUK SARMA

En sevdigim tavuk yemegidir benim.Zaten iç pilav başlı başına bir yemektir bence ama birde tavuk ile birleşince daha da lezzetli oluyor.Bu aralar yine yediklerime dikkat etmeye başladıgım için çok fazla yiyemedim aklım hep bu yemekte kaldı ama olsun en azından nefsimi körelttim.İşte sizi benim favori yemegim ile başbaşa bırakıyorum.Ve ilk önce iç pilavını yaparak işe başlayalım.
İÇ PİLAV TARİFİ:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gr.ciğer(tavuk veya kuzu ciğeri)
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 2 adet kesme şeker
  • 3 yemek kaşığı dolmalık üzüm
  • yarım çay kaşığı tarçın
  • yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık(ama ben koymadım malum fıstık çok pahalı)
Tavuk Sarma Malzemeleri:
  • 4-5 adet inceltilmiş tavuk gögsü(ben kasapta incelttirdim ama siz evde de yapabilirsiniz.)
  • kaşar rendesi(fırında üstüne serpmek için)
  • tuz,kırmızı toz biber
İç pilav için pirinci yıkayıp ılık tuzlu suda bekletin.Kuş üzümlerini yıkayıp üstünü kapatacak su koyarak ocağa koyun.Dolmalık fıstıkları 1 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin.Soğanları yemeklik doğrayın.1,5 yemek kaşığı tereyağında soğanları ve zar şeklinde doğradığınız ciğeri 15 dakika kavurun.Ayrı bir tencerede kalan 1,5 yemek kaşığı tereyağını eritin ve pirinci süzüp içine atın.Pirinçler önce birbirlerine yapışıp sonra ayrılıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
Ciğerlerin içine,kavurduğunuz pirinçleri ekleyin.2-3 dakika karıştırarak,pişirin.Üzerine karabiber,şeker,dolmalık fıstık,dolmalık üzüm,tarçın,tuz ve yenibaharın yarısını ilave edin.1,5 su bardağı suyu ilave edin.Kaynadıktan sonra kısık ateşte,suyunu çekene kadar pişirin.Ocağı kapatın.Karıştırıp havalandırın.Kalan yenibaharı üstüne serpip 10 dakika dinlendirin.
Sarma için tavugumuzu kasapta incelttiriyoruz.Tavuklarımızı tuz ve toz biber ile tatlandırıyoruz.Ve tezgaha yayıyoruz içlerine iç pilavı paylaştırıyoruz.Rulo şeklinde sarıyoruz.Açık olan yerlerine kürdan batırıyoruz ki açılmasın.Ve pilav içinden çıkmasın.Ve önceden 180C ısıtılmış fırına veriyoruz.Tavuklar pişmeye ve kızarmaya yakın iken fırından çıkarıp üstüne kaşar rendesi serpiyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.Kaşarlar eridikten sonra fırından alıyoruz.Servise hazırdır.Yanına isterseniz sos hazırlayabilirsiniz veya güzel bir salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

18 yorum:

Unknown dedi ki...

muhteşem bir görüntü,iç pilava bayılırım.bu aralar bende kiloma dikkat ettiğim için herşeyde aklım kalıyor.ellerine sağlık,güzel bir hafta diliyorum.

Aycan dedi ki...

Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle;

Hobiriks dedi ki...

harika görünüyor. eline sağlık..
bayıldım görüntüye.. deneyeceğim..

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes olmuş
öpüyorum.

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Harika görünüyor,ellerine kollarına sağlık.

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm görüntü harika tadını hayal bile edemiyorum:)

Saglıklı Mutfak Hilal dedi ki...

Sabah sabah olmuyor ama. acıktım resmen ellerine sağlık canım

behlulksn dedi ki...

ellerinize sağlık eylem hanım çok güzel tarif sevgiler

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor arkadaşım,ellerine sağlık.

LEZZETİKRAM dedi ki...

nefis nefis canım ,ellerine sağlık

muhabbetsofrasi dedi ki...

çok nefis görünüyor canım
eminim tadıda öyledir

eline sağlık olsun

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

canım harika ötesi nediyeyim ağzımı şapur şupur yapıyorum ellerine sağlık siz az yemişsiniz çok yiyenlere afiyet olsun
sevgiler canım

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Eylem bu görüntüye tek kelime ile bayıldım ilk misafir davetimde uygulayacağım:)

ellerine sağlık

susamcorekotuFeriha dedi ki...

eylemcim ağzının tadını biliyorsun çok zevklisi canım:)) hayran oldum yemeğine:)))) sevgiler

GÖNÜL dedi ki...

harika bir tarif

Zeynep dedi ki...

enfes görünüyor, olsada yesek....

Unknown dedi ki...

mmmm,tam benlik olmuş bu sarma :))
Ellerine sağlık canım..
Muhabbetle..

YeMeK vAkTi dedi ki...

görüntü harika ellerine sağlık canım.

Ben hiç dikkat edemiyorum yediklerime ya ne olacak halim bilmiyorum:)