- 3 adet tavuk gögüs eti ve budu
- 1 su bardagı dövme
- 3 yemek kaşıgı tereyag
- 1 çay kaşıgı kırmızıbiber
- tuz
- karabiber
Dövmeyi akşamdan ılık suda bekletin.Ertesi gün yıkayıp tencereye koyun.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin.İyice haşlayıp kenarda bekletin.(Suyunu fazla koymayın,ayrıca haşlandıktan sonra suyunu süzüp yıkamayın.)Tavukları yıkayın.Tuz ve karabiber atıp 4 su bardagı suda haşlayın.Pişince iri parçalara ayırın.Haşlanan dövmeyi borcama koyun.Tavuk parçalarını üzerine yerleştirin.Tavuk suyundan 1 bardak alıp üzerine gezdirin.1 kaşık margarini üzerine koyun.Tavukların üstü kızarana kadar,yaklaşık 45 dakika fırında pişirin.Suyu azalırsa,tekrar tavuk suyu ekleyin.Fırından çıkan yemegi 10 dakika bekletin.Kalan tereyagını tavada eritip içine kırmızıbiber atın.Karışımı dövmeli tavugun üzerine dökün ve servis yapın.(alıntıdır)
Afiyet olsun.
2 yorum:
heyt be.sonunda oldu.
ne guzel nefisssss gorunuyo mendılım :)))))
Yorum Gönder