16 Şubat 2009 Pazartesi

HÜNKAR BEGENDİ

Hünkar Begendi Malzemeleri:
Patlıcan Püresi İçin:
  1. 6 patlıcan
  2. 2 yemek kasıgı un
  3. 3 yemek kasıgı tereyag
  4. 1 su bardagı süt
  5.  Yarım su bardagı kasar rendesi
  6. tuz
Kebap İçin:
  1. yarım kilo kuşbaşı et
  2. 1 adet kuru sogan
  3. 1 adet domates
  4. 1 yemek kaşıgı tereyag
  5. tuz
İnce dogranmış sogan ve et yag ile kavrulur.Etler suyunu salıp tekrar cekinceye kadar.Soyulup dogranmıs domates eklenir.Az sıcak su ilave edilir ve etler yumusayıncaya kadar pisirilir.Tuz ve karabiber atılır.
Patlıcanlar közlenir.Soyulup ince kıyılır.Yag ile un hafif kavrulur.Patlıcanlar ilave edilir bir miktar kavrulur ve sonra süt konulup karıstırılır.Ve bir sürede böyle kavrulur.Sonra kaşar rendesi ilave edildikten sonra eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.En son tuzu atılır ve ocagın altı kapatılır.
Püre ile kebap servis tabagına alınır ve maydanozla süslenir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

cicibici bişeyler dedi ki...

Hünkar beğendiyi çok güzel yapmışsın,çok severim bu yemeği,ellerine saglık!müthiş!

ÖzLeM dedi ki...

Hoşgeldin bloguma :) Hünker begendi güzel görünüyor ellerine sağlık bnde denicem inşallah ..:) sevgiler..