Patlıcan Püresi İçin:
- 6 patlıcan
- 2 yemek kasıgı un
- 3 yemek kasıgı tereyag
- 1 su bardagı süt
- Yarım su bardagı kasar rendesi
- tuz
- yarım kilo kuşbaşı et
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşıgı tereyag
- tuz
Patlıcanlar közlenir.Soyulup ince kıyılır.Yag ile un hafif kavrulur.Patlıcanlar ilave edilir bir miktar kavrulur ve sonra süt konulup karıstırılır.Ve bir sürede böyle kavrulur.Sonra kaşar rendesi ilave edildikten sonra eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.En son tuzu atılır ve ocagın altı kapatılır.
Püre ile kebap servis tabagına alınır ve maydanozla süslenir.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Hünkar beğendiyi çok güzel yapmışsın,çok severim bu yemeği,ellerine saglık!müthiş!
Hoşgeldin bloguma :) Hünker begendi güzel görünüyor ellerine sağlık bnde denicem inşallah ..:) sevgiler..
Yorum Gönder