5 Ocak 2016 Salı

KIYMALI PİDE ve LAHMACUN İÇİ NASIL HAZIRLANIR?

 Herkesin 2016 yılını huzurlu,sağlıklı ve mutlu geçirmesini diliyorum.Bu yıl bana uğurlu gelecek biliyorum umarım sizlerin içine de böyle doğuyordur.Özellikle ülkemiz için silahsız bir yıl diliyorum.Bu yıla ilk defa abimlerle girdik.Yani baya kalabalıktık ve çok mutluyduk.İnsanın sevdikleri ile yeni bir yıla adım atması çok güzel oluyormuş.Biz buralarda hep yalnız yani ailecek karşılıyorduk yeni bir yılı.Garip bir hüzün oluyor nedense böyle zamanlarda.
Bu sene hüznü kapı dışarı edip keyfimize baktık.Hepinize iyi seneler.

KIYMALI PİDE İÇİ TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 500 Gr.yağlı veya orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • bir demet maydanoz(çok gelirse yarım demete de indirebilirsiniz.)
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 7-8 diş sarımsak
  • az sıvıyağ ve az margarin
  • tuz,karabiber,pulbiber


YAPILIŞI:

  1. Kuru soğanı ve yeşil biberi incecik kıyın veya rondodan geçirin ama sulanması yani soğan acı suyunu salmasın dikkat edin.
  2. Domatesin kabuklarını soyup incecik kıyıyoruz.
  3. Sarımsağı ayıklayıp havanda eziyoruz.Ve maydanozu da yıkadıktan sonra iyice suyunun süzülmesini sağlayın incecik doğruyoruz.
  4. Derince bir kaba kıymayı,domates hariç doğrağımız bütün malzemeleri,salçayı,sıvıyağ ve margarini(eğer et yağlıysa margarin eklemeseniz de olur) ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
  5. En son olarak domatesi koyup tekrar karıştırıyoruz.Domatesi sonra koymamızda ki amaç eti sulandırmamak.İsterseniz bu aşama da acı pul biberde kullanabilirsiniz.
  6. Hepsi bu kadar.Artık içiniz hazır ister pide yapın ister lahmacun olarak hazırlayın.
  7. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: