Bu sene hüznü kapı dışarı edip keyfimize baktık.Hepinize iyi seneler.
KIYMALI PİDE İÇİ TARİFİ:
MALZEMELER:
- 500 Gr.yağlı veya orta yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- bir demet maydanoz(çok gelirse yarım demete de indirebilirsiniz.)
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 7-8 diş sarımsak
- az sıvıyağ ve az margarin
- tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI:
- Kuru soğanı ve yeşil biberi incecik kıyın veya rondodan geçirin ama sulanması yani soğan acı suyunu salmasın dikkat edin.
- Domatesin kabuklarını soyup incecik kıyıyoruz.
- Sarımsağı ayıklayıp havanda eziyoruz.Ve maydanozu da yıkadıktan sonra iyice suyunun süzülmesini sağlayın incecik doğruyoruz.
- Derince bir kaba kıymayı,domates hariç doğrağımız bütün malzemeleri,salçayı,sıvıyağ ve margarini(eğer et yağlıysa margarin eklemeseniz de olur) ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
- En son olarak domatesi koyup tekrar karıştırıyoruz.Domatesi sonra koymamızda ki amaç eti sulandırmamak.İsterseniz bu aşama da acı pul biberde kullanabilirsiniz.
- Hepsi bu kadar.Artık içiniz hazır ister pide yapın ister lahmacun olarak hazırlayın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder