Bir gün evde pide yapacaksın deseler hayatta inanmazdım.Ama zamanla yemek yapmayı,pide yapmayı....öğreniyor insan.Aslında mutfağa meraklı olduğumu evlendikten sonra öğrendim ben.İyi mi oldu bence iyi oldu.Zira yemek yapacak ve yapmayı öğrenecek kadar bile vaktim olmadı benim.
Annem hala yemek yaparken beni görünce çok şaşırıyor.Alışamadı canım annem bir türlü.Oysa ki yıllardır evliyim ve bir o kadardır da yemek yapıyorum.Kapalı pideye gelince Bizim oraların yani Antep bölgesinin pidesi.Güzel memleketim ne çok özledim.Oralara gitmek artık hayal oldu benim için.Bari pidesini yiyelim değil mi?
KAPALI PİDE TARİFİ:
HAMUR MALZEMESİ:
- 1 su bardağından biraz fazla sıcağa yakın su
- 1 paket instant maya
- az tuz,az toz şeker
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 300 gr. orta yağlı kıyma
- 3 adet domates
- az zeytinyağı
- tuz,karabiber,toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
- Hamuru için gerekli olan malzemeleri derince bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz.Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanma süreci bittikten sonra tekrar yoğurup gazını alıyoruz ve limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
- İç malzemesi için;kuru soğanı ve yeşil biberi rondodan geçiriyoruz veya elimizle çok ufak doğruyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyup onu da ufacık doğruyoruz.
- Ve bütün iç malzemelerini derince bir kapta baharatlarını da atarak karıştırıyoruz.
- Bezelere ayırdığımız hamurları unlu zeminde oval ve uzun olacak şekilde açıyoruz.
- Tam ortasına iç harcımızdan koyuyoruz.
- Sonra yanlardan hamuru kaldırıp orta yerde elimizle sıkarak kapatıyoruz.Ve hamurun üzerine elimizle bastırıyoruz.Pidenin iki ucundan tutarak elimizle çekerek hamuru esnetiyoruz.Ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Diğer bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden 180C ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
1 yorum:
Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
Yorum Gönder