2 Eylül 2015 Çarşamba

KURUTULMUŞ YEŞİL FASULYELİ BULGUR PİLAVI

Annem biz küçükken yapardı taze fasulye ile.Eğer taze fasulye yok ise kuruttuğu yeşil fasulye ile bu bulgur yemeğini.Üzerine de şöyle bolca tereyağı gezdirir yufka ekmekle önümüze koyardı.Aman Allah'ım bu ne nasıl güzel bir tat derdim.Ve hala özellikle bulgur pilavını şöyle üstüne bol tereyağlı çok severim.İnsan çocukluğunda ne yerse ilerde de onu çok seviyor ve tüketiyor.Zaten bulgurun faydasını say say bitmez.İçine birde fasulye girdimi basit ama tadı mükemmel bir pilav çıkıyor ortaya.Yani en azından benim için öyle.Annem köyde bana bir sürü yeşil fasulye kurutmuş.Ama nafile ne yemeğini sevdirebildim bizimkilere ne pilavını.Arada da olsa kendim için yapıyorum bende ne yapayım.Size tarif vereyim en iyisi ben.

KURUTULMUŞ YEŞİL FASULYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER:

  • Yarım su bardağı kadar kurutulmuş yeşil fasulye veya yoksa taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • ayrıca üstüne eritip dökmek için 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz


YAPILIŞI:

  1. Kurutulmuş yeşil fasulyeleri bir tencereye alalım ve üstünü geçecek kadar su ekleyip ocağa koyalım.Fasulyeler yumuşayınca altını kapatıp suyunu süzelim.
  2. Ayrı bir tencereye sıvıyağı alalım.Ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım.
  3. Kavrulan soğanların üzerine fasulyeleri ve bulguru ekleyip şöyle bir yağda çevirelim.
  4. Üstüne 2 su bardağı sıcak suyu dökelim tuzunu ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Ayrı bir tava da tereyağını eritelim pişmiş olan pilavımızın üzerine gezdirelim.Bir kere pilavın altını üstüne getirerek karıştıralım ve dinlenmeye bırakalım.
  6. Afiyet olsun. 

1 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Ellerine sağlık... Yapmayı deneceğim ve damak tadıma uygun olacağını düşündüğüm bir tat :)