Bence yakıştı tavuğa.Denenmesi gereken bir tarif oldu.Kajun baharatın içinde soğan,sarımsak tozu,kekik,fesleğen,toz kırmızı biber,kimyon,karabiber,beyaz karabiber,acı kırmızı biber,kereviz tohumu ve tuz varmış.Ee daha ne olsun değil mi?Bu karışım evde de yapılabilir bilginize.Gelelim tavuğun tarifine.
KAJUN(CAJUN)BAHARATLI ÇITIR TAVUK TARİFİ:
MALZEMELER:
- İstenilen kadar ızgaralık tavuk
- 1 tatlı kaşığı dolusu kajun baharatı
- 2 yemek kaşığı kadar bayat ekmek kırıntısı veya yoksa galeta unu
- az sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kadar yoğurt
YAPILIŞI:
- Tavuk etlerini kuşbaşı doğruyoruz.
- Derince bir kaba alıp üstüne baharatını,galeta ununu,az sıvıyağını ve yoğurdunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Kabın ağzını kapatıp 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Yanmaz tavaya bir miktar sıvıyağ alıyoruz ve ısıtıyoruz.Isınınca tavuk etlerini kısım kısım koyup kapağını kapatmadan arada sallayarak pişiriyoruz.
- Ve yemeğimiz hazır sıcak servis ediyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder