1 Haziran 2015 Pazartesi

YOĞURDUNUZ TUTMADI MI?

 Hemen hemen herkesin başına gelmiştir herhalde bu durum.Yogurdu evde yapmaya özen gösteren bir insanımdır.Oğullarım yemese de eşim ve ben mutlaka yoğurt tüketiyoruz.Bazen yeterli sıcaklığı yakalayamadığımdan bazen çok sıcak mayaladığımdanmıdır nedir bilinmez yoğurdum tutmaz benim.Eminim sizinde başınıza gelmiştir.İnternette arattırınca hep çökeliğe dönderne gibi tariflerle karşılaştım.Ama ben bu hafta yoğurtsuz kalmak istemediğimden nefisyemektarifleri sitesinden bulduğun tarifi deneyip yogurdumu kurtarmaya karar verdim.
İyi ki de karar vermişim.Gerçekten tutmayan yoğurdum bu tarifle tuttu.Ve bizde afiyetle yedik.Eğer yoğurdunuz tutmadıysa bu çareyi denemelisiniz.İşte tarif:

YOĞURDUMUZ TUTMAZSA NE YAPARIZ

Hala süt kıvamında olan yoğurdu 75C ısıtılmış fırına tencerenin kapağını kapatmadan koyun.75C fırında tencerenin kapağı açık şekilde 1 saat tutun.Fırını kapatmıyoruz hep 75C yanıyor unutmayın.1 saatin sonunda fırının kapağını açıp soğumasını bekliyoruz.Sonra yoğurdu yine tencerenin ağzı açık olacak şekilde buzdolabına koyun.2-3 saat sonunda yoğurdunuz hazır.

30 yorum:

Deniz dedi ki...

Dün hayatımda ilk kez yoğurt yapmaya kalktım ve tutturamadım ben de. Süt halinde kaldı :) Dün görseydim bu yazınızı denerdim bu yöntemi. Ama ben de peynire çevirdim ablamın tavsiyesiyle. İyi de oldu, çok sevdiğim ve özlediğim uzun zamandır yapmak istediğim, annemin peynirini yapmış oldum :))

TATESAL dedi ki...

Bende kaynar su dolu bir leğenin içine kabıyla beraber koyup üzerini sararak tutturuyordum ...buda çok güzelmiş...

Ozlem dedi ki...

Şimdi deniyorum 1 saatin sonunda fırının içinde mi soğutmak gerekli?yoksa fırından çıkartıp soğumasını mi beklemeliyim

Unknown dedi ki...

fırının içinde tencerenin kapagı açık şekilde tutuyoruz.

Unknown dedi ki...

Ben firini fanli calistirdim 15 dak kaldi bitmesine gorunuste hala sulu duruyor bakalim dolaba koyunca sertlesecekmi ,sonucu yazacagim.

Unknown dedi ki...

Ben firini fanli olarak calistirdim,suan son 10 dak kaldi halen sulu gozukuyor yogurt insallah dolaba kaldirinca duzelir.

Unknown dedi ki...

merhaba sayfanız cıdden cok bilgilendirici ve acıklayıcı cok hos bır sayfanız var ama sıze bu sayfayıda onermek ısterım acmatarifi.net

Unknown dedi ki...

Merhaba sutün tamamen soğumasını bekleyecek miyiz yoksa ılık mi olacak

Adsız dedi ki...

Meraba fırına vermeden yeniden mayalık yoğurt kullanmamız gerekiyo mu yoksa ilk haliyle konulabilir mi

Unknown dedi ki...

fırına vermeden önce yeniden mayalık yogurt kullanmıyoruz.

Unknown dedi ki...

Benımde basıma geldı bugun parca parca olmus sutum sımdı fırın fıkrını denıcem ınsallah tutar hıc boyle olmaz

Unknown dedi ki...

Benımde basıma geldı bugun sızın fıkrınızı deneyecegım .hıC boyle olmazdı ınsallh tutar

Üzgün kelebek dedi ki...

Merhaba eylem hanım ben dün akşam heveslenenip yoğurt yapayım dedim ama sabah uyandığımda karşılaştığım manzara şok etti beni çıldıracam yoğurt tam tutmamış tam süt kıvamın dada değil ne yapmam lazım lütfen yardım edin

Üzgün kelebek dedi ki...

Merhaba eylem hanım ben dün akşam heveslenenip yoğurt yapayım dedim ama sabah uyandığımda karşılaştığım manzara şok etti beni çıldıracam yoğurt tam tutmamış tam süt kıvamın dada değil ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin

Unknown dedi ki...

yukarıdaki talimatlarla emin olun kurtulacaktır.

asliba dedi ki...

Bu talimati denedim maalesef hicbir degisiklik olmadi. Cok sicak mayaladigim icin mayayi öldürmüs olabilecegim dusuncesiyle biraz daha maya ilavesiyle tekrar deneyecegim.

Merve dedi ki...

Bende yoğurdumu her seferinde fırında mayalardım, ama bu sabah bir baktım mayalanmamış. Şimdi sizin tavsiyenize uyup 1 saat 75 derecede mayalanması için bekliyorum 45 dakika oldu yoğurdun kıvamı hala sulu gözüküyor. Katılaşması için daha ne yapmalıyım?

Miraç dedi ki...

Benimde Yoğurdum tutmadı dediğin
iz gibi yptm fırına koydum ama benim fırınım davul fırın ve bir saat değil 40 DKK bklttm üzeri hafif yanik oldu sizce tutarmı

Miraç dedi ki...

Benim fırınım davul fırın 1 saat değilde 40 DKK bklttm sizce tutarmı lütfen cvp yazın

Unknown dedi ki...

davul fırında sıcaklık dagılımı küçük bir alanda oldugu için tutmayabilir.merve hanım zaten çok katı olmuyor.

Unknown dedi ki...

Valla esim son 3 aydır harika yogurtlar yapardı.
Bugün herzamankinin tersine yav öyle olmaz şunu bu seferde böyle deneyelim dedim. Demez olaydim, yav ne karisiyorsun arasına işine :))
Şu an gecenin 4'ü ve esim sabah kalktığında yoğurdu böyle görürse bittim :)))
Su an fırının kapısının önünde bekliyorum inşallah tutar.
Amin :)))

Unknown dedi ki...

Dün akşam ilk defa yoğurt mayaladım sabah baktım tutmamış 😁😁 ama bu paylaşımı okudum denedim şimdi soğumasını bekliyorum dolaba koycam tadı nasıl olacak merak ediyorum

Zübeyde bal dedi ki...

Benimde dün ilk defa tutmadı. Hemen yapıyorum o zaman bu tarifi. Sonucu yazacağım

Unknown dedi ki...

Merhaba benim yoğurdum da tutmadı fırına koyamıyorum tupperware kaplarında fırında erir galiba🤔

Unknown dedi ki...

Benimde yoğurdum tutmadı fırına koyamıyorum tupperware kapları erir mi?

Adsız dedi ki...

Fırını kapattım yine biraz sallanıyor sogudugunda mi katilasacak?

Adsız dedi ki...

Fırını kapatınca baktım yine biraz sallanıyor sogudugunda mi katilasacak acaba ?

Adsız dedi ki...

Tuttu mu merak ettim:))

Unknown dedi ki...

Benim de ilk defa tutmadı yoğurdum ve fırında 75C'de 1saat tuttum. Bir yarım saat de soğuması için fırın kapağı açık beklettim. Dolaba kaldırmak için tencereyi elime aldığımda yine şıngır şıngır kıvamdaydı. Dolaba kaldırdım bekliyorum mucize olacak mı, inşallah katılaşır, ziyan olmasın. Olumlu sonuçlanırsa tekrar yazacağım buradan.

Unknown dedi ki...

Ya benim kafama takılan ben yoğurdu normal büyük tencerede mayaladım fırına koyarsam tencerenin kulpları erimezmi