TAZE SARIMSAKLI TEREYAĞ TARİFİ:
MALZEMELER:
- 250 gr.lık tereyağ(oda sıcaklığında)
- 5-6 dal taze sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- acı pulbiber(istenirse tatlıda olabilir)
- az limon kabuğu rendesi
- kurutulmuş acı biber(isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
- Kurutulmuş acı biber az sıcak suda bir süre bekletilir(ama ben bekletmeden direk doğradım)
- Taze sarımsak ve maydanoz ayıklanıp yıkandıktan sonra ince doğranır.
- Bütün malzemeler oda sıcaklığındaki tereyağına eklenir ve iyice yoğrulur.
- streç filme rulo şeklinde sarılır ve buzluğa konur.
- kullanmak istediğiniz zaman buzluktan çıkartın ve 10 dakika kadar bekletin kullanacağınız kadarını kesip tekrar buzluğa atın.
- Bu tereyağ ile yaptığım nefis bir tavuk paylaşacağım sonra sizlerle.
- ayrıca kahvaltılarınız için,fırında sarımsaklı ekmek yapmak için hazır bir alternatif.
- afiyet olsun.
1 yorum:
Allah rahmet eylesin. Genç yaşta ölüm, kalanlar için ne kadar zor olsa gerek. Allah ailesine sabır versin.
Taze sarımsak tereyağına nefis bir aroma vermiştir. Off sıcak ekmeğe sürüp yemesi ne keyifli olur. Ellerinize sağlık, çok güzel fikir.
Yorum Gönder