Aslında düşününce çok bir şey değilmiş gibi geliyor.Ama aslında önemli bir şey.Ben öğretiyorum,sen öğretiyorsun ama bir başkası öğretmez ise ipin ucu işte orada kopuyor ve kopacaktır.Bizler kadınız ve bu ülkede ve dünyada kadınların nasıl ezildiğini,hor görüldüğünü,şiddete maruz kaldığını ve ötekileştirildiğini hepimiz biliyoruz.Ama hepimiz el ele verirsek bu dünyada yapamayacağımız şey yok gibi geliyor bana.
Granola yani enerji barlarına gelince bebelerim için yapıyorum daha çok Efe için yapıyorum.Ders çalışırken yesin diye.Bütün gün okulda koşturduğu için biraz enerji toplasın istiyorum.Siz malzemeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.Ben evde be varsa koydum.
GRANOLA BAR YANİ ENERJİ BAR TARİFİ:
MALZEMELER:
- Kuru üzüm
- Kuru kayısı
- ceviz
- yer fıstığı
- yulaf
- Kuru incir
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı bal
- fındık,fıstık ....ve diğer kuru yemişlerden de ekleyebilirsiniz isterseniz.Ben evde olanlar ile yaptım.
YAPILIŞI:
- kuru kayısı,incir,ceviz,yer fıstığı hafif düşe gelecek şekilde doğranır.
- İçine kuru üzüm ve yulaf eklenir.
- 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
- Eriyen tereyağının içine bal eklenir.Bal daha sıvı bir hal alınca yani daha akışkan olunca üstüne dogradıgımız kuru yemişler,kuru üzüm ve yulaf eklenir.Ve 2-3 dakika kavrulur.Ocağın altı çok açık olmasın çünkü kuru yemişler yanabilir.
- Kavurduğumuz karışımı yağlı kağıt serili küçük fırın tepsisine yayın.Çok ince veya çok olmasın.
6. Önceden 200C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
7. Fırından çıkardıktan sonra dışarıda 2-3 saat dinlenmesini sağlayın.Veya bu işlemi hızlandırmak isterseniz 30 dakika buzdolabında bekletin.Bekleme süresi bittikten sonra dilimleyin.Çok katı olmuyor ve kırılgan bir yapıya sahip oluyor.cam kavanozda uzunca bir süre muhafaza edebiliyorsunuz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder