Bu blogu ilk açtığımda yemek konusunda sıkıntı çekermiyim acaba diye düşünüp duruyordum hep.Yıllar geçti yaklaşık 6 yıl kadar tatil zamanları ve zorunlu aralar dışında hep tarif ekledim ve hiç sıkıntı çekmedim.Ve hala da denemediğim o kadar .ok tarif var ki.Ayrıca arşivde bekleyenler de cabası.
Türkiyem ve Türkiyemin insanları yemek konusunda muhteşem.Hep denenecekler yeni şeyler illa ki çıkıyor anlayacağınız.Ayrıca yararlandığım yabancı kaynaklı yemek siteleri de muhteşem bence.Arada fırsat bulursanız bir bakın derim.İlla ki size hitap eden birşeyler çıkacaktır.
Ispanaklı keke gelince bizimkiler tadını pek beğenmedi.Ben ıspanağı buzluktan çıkarmıştım.Ne kadar geçmiyor desek de buzluğun kokusu illa ki geçiyor sebzelere.Bir ara bizimkiler unuttuğunda taze ıspanakla deneyeceğim bakalım o zaman itiraz edecekler mi?O zaman da itiraz ederlerse bu işin peşini bırakmaya karar verdim.Bana sorarsanız tadı fena değildi.Ama şunu itiraf etmeliyim ki keke kattığı o yeşil renk muhteşem. Siz eğer yapmaya karar verirseniz taze ıspanakla yapın derim.İşte tarif:
ÇİKOLATA SOSLU ISPANAKLI KEK TARİFİ:
MALZEMELER:
- 1 su bardağı yaprakları haşlanarak püre edilmiş ıspanak
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un(siz yinede azar azar dökün ki çok gelmesin.Normal kek hamuru kıvamında olsun)
- 1 paket hazır çikolata sos(tarifine göre hazırlanıp süt oranı azaltılarak yapılacak)
YAPILIŞI:
- Ben ıspanak yapraklarını biraz haşlayıp öyle püre haline getirdim.Ama Kokusu bir değişik oldu.Siz isterseniz Ispanak yapraklarını robota koyun üzerine de az su ekleyerek püre haline getirin.Çiğden daha güzel olur gibi geliyor bana.Ve illa ki taze ıspanak kullanın.
- Yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın.
- Kalan diğer malzemeleri de yumurtalı karışıma ilave edin.Ve çırpmaya devam edin.
- En son olarak da ıspanak püresini ilave edin ve kaşıkla iyice kek karışımına yedirin.
- Önceden 180C ısıtılmış fırında pişirin.
- Kek pişerken hazır çikolata sosunu dediğim gibi üzerinde yazan süt oranından daha az miktar ekleyerek hazırlayın.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın.Ve soğumaya bırakın.Soğuyan kekin üzerine çikolata sosunu dökün.Ve dilimleyerek servis edin.
- Afiyet olsun.
3 yorum:
Eylemcim, ben ilk deneyişimde çok fazla yağ kokusu almıştım bu kekten, o nedenle tekrar denemeye cesaret edemedim...
Çok hoş görünüyor...Ellerine sağlık...;)
ellerine sağlık eylemcim.:) nefisss görünüyorr....,
harika görünüyor görsel sunum şahane bu arada Antalya'da olduğunuzu bilmiyordum benim bırakabilecek fazla kimsem yok burada oğlumu İzmir'den geldiğim için çok fazla çevrem yok sevgiler
Yorum Gönder