Elmalı ve pişmiş kırmızı lahanalı salataya gelince kitchen24 tv'de bir hatun var yılbaı sofraları için meze hazırlıyordu bende tesadüf denk geldim ve bu salatayı yapmaya başladı hemen notumu aldım.Zira değişik bir tarif gibi geldi bana.Ama denemeden olmaz değil mi?Ayıptır söylemesi hafta sonu et yaptık dedim ki dur yanına da bu salatayı yapayım.Tadı güzel.Hele et ile daha da güzel oluyor.Yeni yıl sofralarınıza renk katar bence deneyin derim.Bu arada yeni yıl demişken geçen sene yeni yıl sofram için yaptuğım mezeler bu sayfada. incelemenizi ve ona göre karar vermenizi rica edeceğim.Geçen sene ben meze olayını abartmıştım bu sene biraz daha makul olacağım inşallah.Kolay yılbaşı meze ve salataları içinde sayfama bakabilirsiniz. Gelelim yeni keşfettiğim mezemsi salataya:
ELMALI PİŞMİŞ KARA LAHANA SALATASI TARİFİ:
MALZEMELER:
- 1 adet kırmızı lahana
- 2 adet ekşi elma
- az tereyağ
- az şeker
- az tuz
- 2-3 yemek kaşığı sirke
- Tereyağı,az şeker,sirke ve tuzu tencereye koyuyoruz ve ocağın altını yakıyoruz.
- Tereyağ eriyince yıkanmış,iç beyaz kökü alınarak ince doğranmış kara lahanayı ekliyoruz.
- Kara lahanaların kıtırlığı gidip pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın kabuklarını soyduğumuz elmalırı rendeleyip ekliyoruz.
- 10 dakika kadar da elmalar ile pişirip altını kapatıyoruz.
- 200C ısıtılmış fırında 10 dakika kadar tutuyoruz ve işlem tamam.
- Ilıdıktan sonra afiyetle yiyiyoruz.
4 yorum:
Değişik bir tarif denenebilir.Teşekkürler paylaşımınız için.
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Mutlu yıllar dilerim.
Şu renge bakın gerçekten müthiş Ellerinize sağlık..
Başlıkta kara lahana yazıyor malzeme listesin de kırmızı lahana görünen de kırmızı lahana bende aaa kara lahana dedim ama sanırım canım bir yanlışlık var .Denemem lazım severim değişik meze ve salataları.Eline sağlık gidip diğer meze ve salatalarını okumak istiyorum şu an sevgilerimle.
Yorum Gönder