29 Aralık 2014 Pazartesi

ELMALI KARA LAHANA SALATASI VE MAĞDURİYETİM

Uzun bir aradan sonra yeniden bilgisayarıma kavuşmuş olmak harika. Bizim küçük adam eski bilgisayarımızın üstüne mandalina damlatınca bilgisayarımız artık açılmaz hale gelmişti.Eski bilgisayar diyorum ya gerçekten eskiydi.neredeyse 8 yıllık bir bilgisayardı.Ama yinede çok kahrımızı çekmişti. Kaç defa yerlere düştü,üstüne su döküldü ama tamirci görünce yeniden çalıştı.Ama bu aldığı son darbe onu bizden kopardı maalesef.Bilgisayarcı abi bu bilgisayar yapış yapış ne döktünüz deyince uzun bir beyin fırtınası sonucunda Areni suçlamaya karar verdik.Cezasını da büyüyünce keseceğiz artık.Bazı arkadaşlar bilgisayarları bozulunca çok zordu diye anlatıyorlardı.Gerçekten doğruymuş.Evden eksilen bir bilgisayarda olsa kabullenmesi zor imiş.Neyse sonuç itibariyle bilgisayarcımız bu bilgisayar gitmiş dedi ve bizde yenisini almaya karar verdik.Para sıkışmış para ne yaparsın.
Elmalı ve pişmiş kırmızı lahanalı salataya gelince kitchen24 tv'de bir hatun var yılbaı sofraları için meze hazırlıyordu bende tesadüf denk geldim ve bu salatayı yapmaya başladı hemen notumu aldım.Zira değişik bir tarif gibi geldi bana.Ama denemeden olmaz değil mi?Ayıptır söylemesi hafta sonu et yaptık dedim ki dur yanına da bu salatayı yapayım.Tadı güzel.Hele et ile daha da güzel oluyor.Yeni yıl sofralarınıza renk katar bence deneyin derim.Bu arada yeni yıl demişken geçen sene yeni yıl sofram için yaptuğım mezeler bu sayfada. incelemenizi ve ona göre karar vermenizi rica edeceğim.Geçen sene ben meze olayını abartmıştım bu sene biraz daha makul olacağım inşallah.Kolay yılbaşı meze ve salataları içinde sayfama bakabilirsiniz. Gelelim yeni keşfettiğim mezemsi salataya:

ELMALI PİŞMİŞ KARA LAHANA SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER:
  • 1 adet kırmızı lahana
  • 2 adet ekşi elma
  • az tereyağ
  • az şeker
  • az tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI:
  1. Tereyağı,az şeker,sirke ve tuzu tencereye koyuyoruz ve ocağın altını yakıyoruz.
  2. Tereyağ eriyince yıkanmış,iç beyaz kökü alınarak ince doğranmış kara lahanayı ekliyoruz.
  3. Kara lahanaların kıtırlığı gidip pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Pişmeye yakın kabuklarını soyduğumuz elmalırı rendeleyip ekliyoruz.
  5. 10 dakika kadar da elmalar ile pişirip altını kapatıyoruz.
  6. 200C ısıtılmış fırında 10 dakika kadar tutuyoruz ve işlem tamam.
  7. Ilıdıktan sonra afiyetle yiyiyoruz.


4 yorum:

Miskin ve Beceriksiz :) dedi ki...

Değişik bir tarif denenebilir.Teşekkürler paylaşımınız için.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Mutlu yıllar dilerim.

Unknown dedi ki...

Şu renge bakın gerçekten müthiş Ellerinize sağlık..

vişnap dedi ki...

Başlıkta kara lahana yazıyor malzeme listesin de kırmızı lahana görünen de kırmızı lahana bende aaa kara lahana dedim ama sanırım canım bir yanlışlık var .Denemem lazım severim değişik meze ve salataları.Eline sağlık gidip diğer meze ve salatalarını okumak istiyorum şu an sevgilerimle.