SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ:
MALZEMELER:
- 2 bağ semizotu
- 4 diş sarımsak
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 adet domates
- karabiber,tuz,kırmızı toz biber
- zeytinyağı
- az bulgur(isteğe bağlı)
- az domates salçası
YAPILIŞI:
- Semizotları ayıklandıktan sonra iyice yıkanır.
- Dallarından yaprakları ayıklanır.
- Dalları ufak ufak doğranır ve az suda haşlanır.Bunu yapmamızda ki sebep dallar daha kalın olduğu için pişmesi uzun sürüyor.Eğer beraber koyarsak semizotu yapraklarının pişerken ki besleyiciliğini öldürecektir.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıyoruz yemeklik doğranan soğanları ekleyip kavuruyoruz.Kavrulmaya yakın ufak doğranan sarımsakları ekliyoruz.Bir miktar kavuruyoruz.
- Üzerine salçasını ekliyoruz yine kavuruyoruz.
- Salçanın üzerine pişmiş dalları ve semizotu yapraklarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Üzerine kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ekliyoruz.
- En son olarak az bulguru ve baharatlarını da ekleyip kısık ateşte domatesin suyuyla pişmeye bırakıyoruz.
- Bulgur pişince altını kapatıp afiyetle yiyoruz.
2 yorum:
Faydalı bitkileri her zaman yemek olarak severim çok nefis eline sağlık canım
Merhabalar. Yemek blogları için farklı bir uygulamamız var. Katılmak istermisiniz? katılım şartları için burayı okuyabilirsiniz. http://www.yemekbloglari.net/katilim-sartlari katılan yemek bloglarını görmek için burayı http://www.yemekbloglari.net/yemek-bloglari-listesi okuyabilirsiniz, sormak istediğiniz bir soru varsa sorularınıza cevap verebilirim sitemiz www.yemekbloglari.net
Yorum Gönder