KIŞ HAZIRLIĞI BAŞLASIN
Kırmızı renkli reçellere bayılıyorum.Aslında reçel yemeyi çok sevmem ama çeşit çeşit reçeller denemeye bayılırım.Özellikle o reçellerin fotoğraflarını çekmeyi çok seviyorum.Alanya da bir teyze kocaman taneleri olan böğürtlenleri satmak için getirdiğinde yemeye doyamadık.Kesin hormonluydu onuda belirteyim.Çünkü bir böğürtlenin bu kadar büyük olabileceğini düşünemezdim.Çocuklara fazla yedirmedim ama kendimde affetmedim baya bir yedim.Kalanıyla da reçel yaptım.Bu sene alanya kış hazırlıklarım için baya verimli geçti benim için.Tarhana yaptım.Reçel yaptım.:Bamya kuruttum.Nedense kış hazırlıklarını çok seviyorum.Benim için bir kaçış yolu belki de.İş yaparken hiçbirşey düşünmüyorum çünkü.
Böğürtlenin zamanı geçti mi bilemiyorum ama belki sizlerde denemek istersiniz diye tarif yazmak istedim.Bu kırmızıya aşık olacaksınız.Şöyle masanızda çeşit çeşit reçeller olsun istemez misiniz?İşte tarif:
BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ:
BÖGÜRTLEN REÇELİ:
REÇEL TARİFİ:
- 500 gr.böğürtlen
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Böğürtlenleri temizleyip yıkayın.
- Bir tencereye ekleyip üstüne şekeri dökün.
- Şeker üzerinde eriyene ve sulanana kadar bekleyin.
- Şeker eriyince ocağa alın ve kısık ateşte pişirin.
- Üstünde biriken köpükleri alın.
- Kıvama gelince limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
- Ilınınca kavanozlara koyup buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Bende bayılırım kırmızı reçellere.Denemeye değer bir tarif.Elllerinize sağlık.
böğürtlenin tam zamanı ,bende yeni yaptım fotoları var pek yakında bloga ekleyeceğim :) eline sağlık
merhaba eylem hnm size daha önce yorum bırakmıştım peynirli kek tarifine ara sıra baktım cevap yazdınızmı diye ama malesef cevap bile yazmadınız neyse sağlık olsun diyelim ben tariflerinizi görsellerinizi beğendiğim için ricada bulunmuştum cevap yazmaya görek görmemişsiniz sevgiler
emine hanım peynirli kekle ilgili kalıbı sormustunuz bedei sayfamda cevap yazdım size.yani kırılmanızı istemem ama cevap yazdım.
Yorum Gönder