Hünkar begendigi Bolu'ya gitmeden önce yapmıştım.Hünkar begendinin en sevdigim yanı püre kısmını istediginiz malzeme ile hazırlayabiliyor olmanız.Ben bu sefer kabakla yaptım.Ve gayet güzel oldu.Denemek isterseniz:
KABAK PÜRELİ ve TAVUKLU HÜNKAR BEGENDİ TARİFİ:
- 3-4 adet kabak
- 1 tepeleme yemek kaşıgı un
- 1 su bardagı kadar süt
- 1 yemek kaşıgı margarin veya tereyag
- istenilen kadar kaşar rendesi(bol olursa çok güzel oluyor)
- tuz ve karabiber
- tavuk gögsü veya but kısmının eti
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşıgı tereyag
- tuz,karabiber,pulbiber
Kabakları yıkadıktan sonra isterseniz kabukları soyulmuş bir şekilde isterseniz soyulmamış şekilde rendeliyoruz.Yagsız tavada arada karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Ayrı bir yerde tereyagını eritiyoruz.Eriyince içine unu ekliyoruz.Unun kokusu çıkınca üstüne pişmiş kabak rendemizi ilave ediyoruz.Bir miktar kavurduktan sonra üstüne sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayıp koyulaşınca kaşar rendesini ilave ediyoruz,bahartlarını ekleyip kaşar eriyince altını kapatıyoruz.Servis tabagına ilkönce kabak püresinden sonrada üstüne tavuklu soteden ekleyip sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..
ellerinize sağlık. bloğunuz çok güzel, takibe aldım, bende beklerim.sevgilerimle...
Yorum Gönder