12 Şubat 2014 Çarşamba

KABAK PÜRELİ ve TAVUKLU HÜNKAR BEGENDİ

Tatilimizi bitirdik.Zaman nasıl geçti anlayamadım inanın.İlk önce Bolu sonra Ankara gezmelerimiz nihayetinde son buldu.İki çocukla uzun yola gitmek zormuş.Arenin iki dişi birden çıktı bu tatilde.Hep hastalıkla ugraştık.Ben hasta oldum sonra benle ugraştık.Yani anlayacagınız ben birşey anlayamadım tatilden.Ama Efe çok mutlu oldu.Hep oyun hep oyun.Doyamadı bir türlü.Antalyaya gelince yorgun düştü yavrum.Dinlenemeden de okula başladı.Dün artık vücudu yeter dedi ve okula göndermedim evde dinlendi.Neyse ki artık evimizdeyiz.Bol bol dinlenirizi herhalde.
Hünkar begendigi Bolu'ya gitmeden önce yapmıştım.Hünkar begendinin en sevdigim yanı püre kısmını istediginiz malzeme ile hazırlayabiliyor olmanız.Ben bu sefer kabakla yaptım.Ve gayet güzel oldu.Denemek isterseniz:
KABAK PÜRELİ ve TAVUKLU HÜNKAR BEGENDİ TARİFİ:
  • 3-4 adet kabak
  • 1 tepeleme yemek kaşıgı un
  • 1 su bardagı kadar süt
  • 1 yemek kaşıgı margarin veya tereyag
  • istenilen kadar kaşar rendesi(bol olursa çok güzel oluyor)
  • tuz ve karabiber
TAVUK SOTESİ İÇİN:
  • tavuk gögsü veya but kısmının eti
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşıgı tereyag
  • tuz,karabiber,pulbiber
İnce dogranmış sogan ve kuşbaşı dogranmış tavuk eti tereyag ile yanmaz tavada pişirilir.Tavuk etleri suyunu salıp çekince kabukları soyulup ince dogranmış domates eklenir.Ve az sıcak su ilave edilerek pişirilir.Tavuk eti pişince baharatları eklenir ve ocaktan alınır.
Kabakları yıkadıktan sonra isterseniz kabukları soyulmuş bir şekilde isterseniz soyulmamış şekilde rendeliyoruz.Yagsız tavada arada karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Ayrı bir yerde tereyagını eritiyoruz.Eriyince içine unu ekliyoruz.Unun kokusu çıkınca üstüne pişmiş kabak rendemizi ilave ediyoruz.Bir miktar kavurduktan sonra üstüne sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayıp koyulaşınca kaşar rendesini ilave ediyoruz,bahartlarını ekleyip kaşar eriyince altını kapatıyoruz.Servis tabagına ilkönce kabak püresinden sonrada üstüne tavuklu soteden ekleyip sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Görkem CAN dedi ki...

Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..

öce dedi ki...

ellerinize sağlık. bloğunuz çok güzel, takibe aldım, bende beklerim.sevgilerimle...