30 Mayıs 2011 Pazartesi

DANA ROSTO

Uzun zaman önce yani bilgisayarın bu kadar kullanılmadıgı bir dönemde bir yerde tarifini görüp denedigim ve tadından memnun kaldıgım bir et yemegi.Düdüklüde agır ateşte pişiyor olması da yumuşak olmasını saglıyor.Ayrıca soya sosu da ayrı bir güzellik katıyor bu yemege.Cumartesi günkü menümüz olan et yemegim.Bizimkiler zaten tadını bildikleri için çok begenerek yediler.Ve umarım sizlerde dener ve memnun kalırsınız.İşte tarif:
DANA ROSTO TARİFİ:
  • 5 parça dana rosto veya 800 gr.kadar bütün halde dana rosto
  • 2 adet kuru sogan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşıgı soya sosu
  • sıvıyag
  • 1 su bardagı sıcak su
  • pulbiber,tuz,karabiber,kekik
Düdüklü tenceremize sıvıyagımızı alıyoruz.Az ısıttıktan sonra dana rostomuzu bütün olarak sıvıyagın içine bırakıyoruz ve yüksek ateşte iki tarafınıda arada çevirerek iyice kızartıyoruz.Çevirme aşamasında ve diger şamalarda ete kesinlikle çatal batırmıyoruz ki suyu dışarı çıkmasın ve etin lezzeti kaçmasın.Her iki tarafı kızaran etimizi tabaga alıyoruz.Kalan sıvıyag içine yarım ay şeklinde dogradıgımız soganları ve halka halinde dogradıgımız havuçları koyup kavuruyoruz.Kavrulduktan sonra içine soyup ikiye böldügünüz sarımsakları atıyoruz.Kavrulan malzemelerimizin içine rostomuzu koyuyoruz.Üstüne soya sosumuzu,1 adet domates rendesini ve baharatlarını koyup sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.Bir kere karıştırdıktan sonra düdüklünün kapagını kapatıyoruz.Düdüklümüz buhar çıkarmaya başlayınca mandalı indirip altını kısıyoruz ve  50-60 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.Daha sonra pişen rostomuzu çıkarıp eger bütün halde ise dilimlere ayırıp servis tabagına alıyoruz.
Afiyet olsun.

26 yorum:

Aycan dedi ki...

Görüntüsü çok nefis zaten canım.Yemede yanında yat yani.

Ellerine sağlık.Sevgilerimle;

*kelebekana*-* dedi ki...

çok nefissss ..

Erguvan Vakti dedi ki...

Çok sevdiğim ve tutturması mahaaret isteyen bir baş yemek,çok nefis görünüyor,eline sağlık canım.

Tümay Öztürk dedi ki...

Gerçeknten çok lezzetli bir tabak olduğu belli. Canım ellerine sağlık...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Et sevmeyen ben bile görüntüye hayran kaldım.
Sevgiyle kal.

zeymurancafe dedi ki...

ooo harika görünüyor,ellerine sağlık

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ahhh tabak bana ben tabağa bakakaldım hayatım enfeess harika ellerine sağlık afiyet olsun size sevgiler:)

bir dilim bir tutam dedi ki...

yumusacik etlere bayilirim...Düdüklüde hic böyle tüm olarak yapmadim..Soya sosuda ilginc geldi eylemcim.Kesinlikle deneyecegim..

Unknown dedi ki...

Canımmm bayılırım ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.

mimosacafe dedi ki...

of yaa ne lezzetli görünüyor. muhteşem ötesi birşey. eline sağlık.

turuncu tatlar dedi ki...

mmmmm ağzımın suları aktı ellerine sağlık eylemcim sağlıkla kal...

sevil şahin dedi ki...

Eylemcim amanın bu nasıl bir lezzet böyle valla yandaki ekmekleri alıp banasım geldi :)) canım ellerine sağlık afiyet bal olsun

Cafe Pepela dedi ki...

Vallahi fotoğrafın içine düştüm desem yeridir :D

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım; çok güzel ve lezzetli olduğu kesin, ellerin dert görmesin..Kocaman öptüm...Sevgilerrrr...

Unknown dedi ki...

off yaa süper biz de ailece bayılırız et yemeklerine nefis görünüyor hayatım ellerine sağlık
sevgiler

LEZZETİKRAM dedi ki...

nefiiis olmuş canım tam bizimkilere göre :) ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Benim gibi bir et sever için müthiş güzel bir et yemeği..
Lezzeti görüntüsünden belli
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Hansa dedi ki...

Selamlar,blogunuz ve de tariflenirinz şahane. elinize sağlık dana rosto da hep denemek istediğim bir lezzet olmuştur elnize sağlık.güzel görünüyor :)
sevgilerimle.

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis bir görüntü öğle saati acıkmışken uzanıp tabağı alasım geldi:)))
ellerine sağlık canım

Saglıklımutfak dedi ki...

Çok severim. Ellerine sağlık. gerçekten yumuşacık duruyor:)

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık olsun canım

BlogDünyam dedi ki...

Davetiye: Merhabalar;
Küçük reklamdan ne çıkar demeyin! Yeni kurduğum sayfama davetli olduğunuzu En güzel şekilde ağırlanacağınızı söylemek isterim. Ücretsiz reklam vermek için lütfen sayfamı ziyaret edin!
Teşekkürler… BlogReklam.Tk
Sayfa Linki: http://www.blogreklam.tk/2011/07/reklam.html

Unknown dedi ki...

Yemegi pişirdim kizim bayıldı karım rosto böyle olmaz dedi ama bir dilim daha aldı. Soya sosu yoktu kullanmadim azıcık sert olmasinin dışında ortak kanaatimiz dana eti ve tarifteki pişme yöntemi damak tadimiza cok yakıştı.Tarif icin tesekkurler

Unknown dedi ki...

Yemegi pişirdim kizim bayıldı karım rosto böyle olmaz dedi ama bir dilim daha aldı. Soya sosu yoktu kullanmadim azıcık sert olmasinin dışında ortak kanaatimiz dana eti ve tarifteki pişme yöntemi damak tadimiza cok yakıştı.Tarif icin tesekkurler

Adsız dedi ki...

Eğer sizde benim gibi bonfile nasıl pişirilir diye kendi kendinize soruyorsanız bu yazıyı okumakla doğru edersiniz. Çünkü bonfile yapacağınız etin seçilmesi, parçalanıp dilimlenmesi, ne kadar süre pişirileceği ve pişirme sırasına kaç derece ısıda olması gerektiği gibi önemli başlıklar vardır.

Adsız dedi ki...

et yavan oldu :( etin sosu iyice cekmesi icin ne yapmalıyım?