6 Aralık 2010 Pazartesi

DANA BONFİLE(Beef Strogonof)

Adının bu kadar şaşalı olduguna bakmayın megerse çok kolay ve lezzetli bir yemekmiş.Hani şu ünlü restaurantlarda servis edilen türden bir yemek aslında.Geçen gün buzluga baktım ve bir miktar dana bonfile kaldıgını gördüm.Bunu nasıl çogaltabilirim diye araştırırken bu tarif çıktı karşıma.Ben degişik tatlara açık olsamda ev halkı bu konuda daha tutucu.Ama yinede geçer not aldım sadece içindeki kremadan dolayı biraz mırın kırın etselerde sorun degil bence ve sizlerinde denemenizi tavsiye ederim.İşlte tarif:
DANA BONFİLE(BEEF STROGONOF)MALZEMELERİ:
  • 3-4 Dilim dana bonfile
  • 10 adet mantar
  • 2 adet kuru sogan(küçük boyutlarda olursa daha iyi olur)
  • 2 yemek kaşıgı çig krema
  • 1 tatlı kaşıgı kadar un
  • yarım su bardagı kadar sıcak su
  • bir miktar sıvıyag
  • tuz,karabiber az kırmızı pulbiber
Dana bonfileleri şerit halinde kesip yemege hazırlıyoruz.Soganları yarım ay şeklinde dogruyoruz.Sıvıyagı genişçe bir tavaya alıyoruz.Sogan ve etlerimizi içine atıp kavuruyoruz.Etler suyunu salıp çekince istediginiz şekilde dogradıgınız mantarları ekliyoruz.(mantarlar çok ince olmayacak)Mantarlarda suyunu çekince unu ve baharatlarını atıyoruz.Bir güzel karıştırıyoruz ve kremasını ekliyoruz.Biraz karıştırarak pişirdikten sonra sıcak suyunu ekliyoruz.Kısık ateşte 10-15 dakika kadar daha pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun.

22 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor canım,ellerine sağlık.sevgiler.

*kelebekana*-* dedi ki...

afiyet olsun ..çok kolaymış ..hemen bende yapayım ..

Unknown dedi ki...

AFİYETLE CANIM.PEK SEVERİM,TAVUK GÖĞÜSTEN DE YAPARIM.

FERZAN dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM EMİNİM TADI DA MUHTEŞEMDİR,AFİYET OLSUN,SEVGİLER...

Sevil Şahin dedi ki...

canım sorma bizim evde degişik tatlara katiyen karşı ne kadar alıştırmaya çalışsamda genelde yenmez ve bende ufak porsiyonlarda yapmaya çalışırım :=))
gerçi degişik tat derken bendeçin ve ona benzer tarifleri asla yapmam ve yiyemem hele sakatatları aman allahım asla dokunamam :=)))
canım etle aram hiç yok ama benim kızım ve eşim eteburlar onlara yapabilirim bu lezzeti sen onaylandıktan sonra gerisini düşünmeden yaparım :=)
eylemcim ellerine sağlık afiyet bal olsun

Tümay Öztürk dedi ki...

Ewet bende ilk yapacağım zaman zahmetli bir yemek sanmıştım ama kolay bir yemek olmuştu:) Ama lezzeti harika. Senin tabağında da çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık:)

lezzet sefasi dedi ki...

Eylem harika olmus cnaim ellerine saglik
Sevgiler
Sefa

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, bayilirim... Ellerine saglik canim.

simple present tense dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık yemeden yemiş kadar oldum :)

saniyesultan dedi ki...

ellerinize sağlık akşam akşam canım çekti..

sarkaç dedi ki...

Bence mükemmel bir lezzet olmuş. Evdekiler tutuculuk yapabiliyorlar ama değişiklik yapma zevkimizden vazgeçemeyiz gene de. Eline sağlık.

Baharcicegi dedi ki...

Kisin et yemekleri daha bir yeniyor ,benim oglusda klasik tatlardan vacgecmeyenlerden biraz degisik baharat kullansam yemiyor nefis görünüyor ellerine saglik

LEZZETİKRAM dedi ki...

bizim evde et olsun da başka bişey olmasın ,eline sağlık canım

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Krema ve un nefis bir kıvam vermiştir eminim ellerine sağlık sevgiler..

Gülcan dedi ki...

ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK HAYIRLI GECELER.

Unknown dedi ki...

Benim gibi bir et obur için muhteşem bir görüntü...
Ellerine sağlık.
Sevgiler..

Birsel ve İrem dedi ki...

Görüntü süper, ellerine sağlık. Mantar ve et ikilisine bayılırım. Kremalı hiç yapmadım ama soya sosuyla yapmıştım. Belki bu şekilde de denerim. Size afiyetler olsun.
Sevgiler.

mandalincikmazi dedi ki...

Nefisssssss
bir yemek
valla kimse buna mırın kırın etmesin bakemmmmmmmmm..
Ellerine sağlık canım........

yemekbiraşk dedi ki...

evet sana katılıyorum adı çok şaaşalı ama o kadar da pratik:)
eline sağlık sevgiler..

Unknown dedi ki...

olsa da yesem ellerine sağlık

mintinin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık eylemcim.şahane görünüyor sabah sabah.
sevgiler arkadaşıma

Adsız dedi ki...

Enes bir tarifi ve hemen yaptım. Bayıla bayıla da yedik. Çok teşekkürler.