26 Kasım 2010 Cuma

SALÇALI BİFTEK

Haftanın sonuna geldik yine.Bizim evde cumartesi günleri bir aksilik olmazsa hep et veya tavuk pişer.Hafta sonunu kutluyoruz ne yapalım malum et fiyatları tavan yapmış durumda haftada bir ancak et yenilebiliyor.Oglum ve eşim et canavarı oldukları için eger imkan olsa hergün et isterler benden.Neyse bu tarif geçen haftanın tarifi ve aslında hepinizin bildigi bir tarif.Benim de arşivimde bulunsun istedim.
SALÇALI BİFTEK MALZEMELERİ:
  • 5 adet biftek(bizimkilere ikişer adet bana bir adet,siz de kişi sayısına göre alabilirsiniz)
  • az sıvıyag ve tereyag karışımı
  • 1 yemek kaşıgı kadar domates salçası
  • 7-8 adet arpacık sogan
  • 2-3 diş sarımsak
  • karabiber,tuz,kekik
  • istenilen kadar maydanoz
  • 1 su bardagı kadar sıcak su
Sıvıyag ve tereyag karışımını tencereye alın ve biftekleri arkalı önlü kızartın.Üstüne soydugunuz arpacık soganları ve sarmısakları ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.Etler suyunu çektikten sonra 1 su bardagı sıcak suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.Arada etleri çevirmeyi ihmal etmeyin tabii ki.Suyunu çeken etleri borcama alın.Ayrı bir yerde az sıcak suyun içinde salçayı ezip üstüne bahartlarını atın.Ve bu karışımı borcamdaki etlerin üzerine dökün.Sonra 200C ısıtılmış fırına verin.İsterseniz borcamın üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz.Etleri fırından çıkarmaya yakın (15 -20 dakika)üzerine ince kıyılmış maydanozu serpin ve tekrar fırına verin.1-2 dakika sonra fırından çıkarın ve servis edin.
Afiyet olsun.

13 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

kimimiz et yiyememkten kimimiz sebze yiyememkten sikayetci su dunyada hersey tersine sanki:)benimde cok severk yapip yedimiz bir sekli ellerine saglik canim.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık Eylem nefis görünüyor...

Mimosa Café dedi ki...

Eylemcim annem çok yapardı ben küçükken ve en sevdiğim yemeklerden biriydi. Yanına da pirinç pilav değmeyin keyfime.

sarkaç dedi ki...

Hiç bilindik bir tarif demeyin, mesela ben o kadar eksiğim bu konuda. Pişiremiyorum diye et almak bile istemem. Sizin önceki biftek tariflerinizden birini de uygulamıştım. Bunu yapacağım. Elinize sağlık

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık nefis gözüküyor:)
sevgiler

Unknown dedi ki...

Et artık ateş pahası el değmiyor. Ama arada yenmeside şart. Bizdede haftada bir gün balık günü olarak ilan edildi:)
Biftek şahane görünüyor. Ellerine sağlık

LEZZETİKRAM dedi ki...

Eylemcim çok lezzetli bir görüntü ,ellerine sağlık canım

Baharcicegi dedi ki...

benim oglusda cok sever eti hergün olsa yer istah acici nefis olmus eline saglik

Gülcan dedi ki...

ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK YİYENLERE AFİYET OLSUN SEVGİLER.

Armina dedi ki...

Çok leziz görünüyor ellerine sağlık.

lezzet sefasi dedi ki...

Harikaa gorunuyor ellerien saglik Eylem.
Sevgiler
sefa

YeMeK vAkTi dedi ki...

Bende etçillerdenim Eylemim ne yapacam bilmiyorum:)

Ellerine asağlık tabiri caizse lokum gibi olmuş burdan bile belli oluyor...

Dilek Mutfakta dedi ki...

canım kağıt helvalı pastayı sormuşsun evet kıtır kıtır oluyor o arasına konan sos helvaları yumuşatmıyor oldukça lezzetli..bu arada seninde etler süper görünüyor afiyet şeker olsun....