26 Mayıs 2009 Salı

YE#45 DONDURMALI KAYISILI MİLFÖY

YE#45 Dondurma etkinliginde benimde bir tarifim olsun istedim.Aslında herhangi bir etkinlige ilk katılışım benim.O yüzden heyecan yaptım galiba.Yaratıcı birşey olsun istedim ama klasik bir tarif çıktı maalesef.Ama olsun önemli olan katılmak derler ya gerçekten öyle galiba.Sevgili Yasemin e teşekkür etmek istiyorum.

İşte benim tarifim.
Malzemeler:


  • yarım kilo kayısı

  • 1 su bardagı tozşeker

  • 2 yemek kaşıgı nişasta

  • 4 adet milföy

  • pudra şekeri

  • 100 gr.dondurma

  • 1 adet yumurta sarısı(milföylerin üstüne sürmek için)
Kayısıları çekirdeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra rondodan geçirip püre haline getiriyoruz.İçine şeker ve nişastayıda ekleyip tekrar rondodan geçiriyoruz.Ve ocaga koyuyoruz kaynamaya başlayınca altını hemen kısın ki yanmasın.1-2 taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp sogutmak için bir kenara alıyoruz.Milföyleri yaglı kagıt serilmiş fırın tepsisinin üstüne koyup üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz.Milföylerin üstüne tekrar yaglı kagıt serip üstüne küçük boyutlarda bir tepsi yerleştiriyoruz bu işlem milföylerin kabarmasını önlemek için.Önceden ısıtılmış 200C fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.Çıkarınca soguması için onuda bir kenara alıyoruz.Soguyunca birer milföylerin üstüne kayısı püresinde sürüp diger milföyleride üzerine kapatıyoruz.Üstlerine de kalan püreyi sürüp pudra şekeri serpiyoruz(ben pudra şekerini sıcakken koymuşum şeker kayboldu siz dedigim gibi hepsi soguduktan sonra pudra şekerini dökün bence).Üstüne veya yanına da dondurma ekleyip ikram ediyoruz.
Afiyet olsun.

13 yorum:

TAZENANE dedi ki...

Ben şimdi bu mükemmel lezzetden istiyorum.
Ne kadar harika görünüyor.

Canım bloglardaki genel sorun yüzünden bir türlü ziyaret edemedim seni. Ama bu genel bir sorun girdiğim site kapanıyor ve beni dışarı atıyor. Herkezin şikayeti aynı. Kendi bloğuma bile çok zor tarif ekliyorum. Umarım düzelir. Hazır yazabiliyorken hemen yazıyım dedim.

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK BANA HİÇ TANIDIK GELMEDİ BU TARİF BENCE YARATICI SEVGİLERİMLE

TAZENANE dedi ki...

Canım gül reçelini sormuşsun.
Canım sadece ısparta gülünden olur. Diğer güllerden olmaz.
Sevgiler.
Sormak istersen sor yine.....
Kendine iyi bak.

Unknown dedi ki...

MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK EYLEMCİM SEVGİLER...

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Klasik demişsin ama çok orjinal, bence bir şaheser bu..

sihirlirloklava dedi ki...

hem de nasıl güzel görünüyor..eline sağlık...uğramıyorum sanma..nedense bir türlü yorum yazıp gönderemiyorum.ya da sayfa açılmıyor.zaten çok az giriyorum nete.umarım şimdi gider.sevgiler canım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok farklı bir lezzet olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler...

İlknur dedi ki...

Süper görünüyor canım.Ellerine sağlık.Afiyetle..

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım görüntü harika dondurma zaten başlıbaşına nefis emeğine sağlık...:)

Unknown dedi ki...

YAPMAYIN KIZLAR KİLO ALIYORUM.BEN DE YAPIYORUM SİZİN TARİFLERİ TATLIYA DONDURMAYA HİÇ DAYANAMAM GÜZEL OLDUĞUNA EMİNİM DENEYECEĞİM.TEŞEKKÜRLER.AYRICA BU DEĞİŞİK TATLARLA KOMŞULARA HAVA DA ATIYORUM.SEVGİLER

ipek dedi ki...

Ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor.

cansudere dedi ki...

yaa bu harika görünüyor canım ellerine saglık sevgiler...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Eylemcim ne kadar da hoş bir görüntüsü var. Hele de renklere bittim. Ellerine sağlık. Sevgiler...