Ortaokula kadar pırasadan nefret ederdim.Ablam birgün bana ben yapayım bir ye istersen eger begenmezsen yine yemezsin demişti.O gün bu gündür severim pırasa yemegini.Hele bol limonlu oldugu zaman bayılırım.Hepiniz biliyorsunuz bu tarifi aslında.Ama ben yine de Eylemin Mutfagi dedim ya mutfagimda ne pişirdiysem yayınlayacagım illa ki.Huy işte.
Malzemeler:
1 kilo pırasa
2 adet havuç
1-1,5 çay bardagı pirinç
1 tatlı kaşıgı domates salçası
kırmızıbiber,tuz
3 çorba kaşıgı sıvıyag
1,5-2 su bardagı sıcak su
Pırasaları dograyın ve suda bekletin.Havuçları da soyup halka halka dograyın.Tencereye sıvıyagı koyun.Havuçları yagın içinde soteleyin.Daha sonra pırasaları sudan çıkarıp onu da ekleyin.Ve sonra salçasını ve kırmızıbiberi ekleyin.Kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Sıcak suyunu ve tuzunu ilave edin.Pırasalar biraz piştikten sonra yıkanmış pirinci ilave edin.(pirinçi en son ilave ederseniz mama gibi olmaz)Kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
4 yorum:
hafif ve lezzetli yemeklerden.. Bilhassa yaz aylarinda cok guzel gidiyor. Elinize saglik. Sevgiler, medinem
BAK HER YAPTIĞIN YEMEĞİ KOYUYORSUN YAKIN SAYILIRIZ GELİRİM ÖĞLE YEMEĞİNE:))
canım gel ne güzel olur beraber yeriz.
Canım çok severim zeytinyağlı pırasayı,ellerine sağlık bende hafta sonu pişirdim.Oğlum çok seviyor daha 16 aylık ama herşeyi yemediği halde bu yemeğin beyaz kısmından ve suyundan yiyor....Bakıcısı da içine pirinçle beraber bir tutam mercimek attığını söyledi bende denedim çok güzel oldu,pek farklı değil ama besleyici...Ödülü bana layık gördüğün için çok mutlu oldum teşekkürler...Bence sende sonuna kadar hakediyorsun bu ödülü,öptüm...
Yorum Gönder