Malzemeler:
- 2 çay bardagı ince dogranmış tavuk gögüs eti
- 1 adet kuru sogan
- 2 adet orta boy patates(haşlayın ve ezin)
- 2 adet ince kıyılmış yeşil sogan
- 1/2 çay bardagı rendelenmiş kaşar
- 1/2 çay fincanı un
- 1 çay kaşıgı karbonat(veya kabartma tozu)
- 2 adet yumurta
- kırmızıbiber,karabiber,tuz,nane
- maydanoz,dereotu
- 1 çay kaşıgı limon suyu
Yumurtayı çırpalım.Bütün malzemeler (karbonat ve limon suyu en son)karıştırıp yumurtaları ilave edelim.Sonra karbonat ve limon suyunu ilave edip yoguralım.Kızgın yagda kaşık kaşık atılarak kızartılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
12 yorum:
aa hiç duymadım bunu deniyicem ellerine sağlık.
Tavuk mücveri hiç yapmadım..Aslında denemek isterim..Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..
Sevgiler..
Çok çok güzel bir tarif, tam da şu an ihtiyacım olan bir tarif bu aslında. Mutlaka denicem. Karbonat ve limon burda sanırım püf noktası çıtır çıtır olması için. Ellerine sağlık çok sevdim bu yemeği:)
kabak mücverini severek yiyoruz ama bunuda denemem lazım ..neticeyi bildiriirm ..sevgiyle kal
ellerine sağlık canım.ilk kez duydum ama eminim tadı nefistir.sevgilerimle...
güzel görünüyor içindekiler de besleyici e daha ne olsun :)
ilk defa duyuyorum ve kesinlike tadi cok hos olacagini dusunuyorum. Tarifin icin tesekkurler. medinem
bence de güzel oluyordur..hem tavuk için de yeni bir tarif olmuş..hep aynı şeyleri yememiş oluruz...ellerine sağlık Eylemcim...iyi akşamlar
hiç duymadım.kızartılan herşey güzel olur.ya kilolar....:))
RESİMLER ÇOĞU ZAMAN BENİMDE ÇOK KÖTÜ ÇIKIYOR BU YÜZDEN BLOGCULUĞU BIRAKMAYI BİLE DÜŞÜNDÜĞÜM ANLAR OLDU İNAT YAPIYOR BU FOTOĞRAF MAKİNALARI BİZE:) ELLERİNE SAĞLIK TAVUK MÜCVERİ HİÇ DENEMEDİM MERAK ETTİM LEZZETİNİ AÇIKCASI...
mutlaka deneyecegım hiç duymamıştım yakışacagını düşünüyorum ellerine saglık
sevgili eylem ,bloğumda eylemin mutfağına verilmiş bir ödül var gelip alırmısın????
Yorum Gönder