10 Şubat 2009 Salı

TAVUK SARMA

Malzemeler:

-4 adet tavuk gögsü bonfile
- 5-6 adet mantar
- 5-6 adet salatalık turşusu
- kaşar,salam,2 havuç
-1 soğan
- sıvıyağ
- 2 yemek kaşıgı yogurt
-2 yemek kaşıgı domates salçası(1 kaşıgı tavugun üstüne sürülecek)

Etleri marine etmek için:

  1. 1 su bardağı süt
  2. 1 yemek kaşıgı sıvı yağ
  3. tuz,karabiber
Bonfileleri döverek inceltin.Marine malzemelerini karıştırıp tavuklarını bu sosta 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Mantarları limonlu suda 10 dakika haşlayın.Havuçları da haşlayın.Mantar,Havuç,salam,salatalık turşusu ve kaşarı kürdan şeklinde doğrayın.Etleri marinenin içinden çıkarın ve süzün.Tavukların ortasına hazırladıgın içden koyup rulo şeklinde sarın.ve tutması için kürdan batırın.2 yemek kaşıgı yogurtla 1 yemek kaşıgı salçayı karıştırıp tavugun üstüne sürün.ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk.pişirin.
Sosu:Soğanı yemeklik dograyın ve sıvı yağda kavurun.içine kalan salçayı koyup kavurun.Ve bir süre sonra sıcak su ekleyin.Pişen tavugun üstüne döküp 10-15 dakika daha pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: