Malzemeler:
- 1 kg ayva
- 6 bardak su
- 1 limon
- toz şeker(Elde edilen meyve suyu kadar.)
- 3-4 çorba kaşıgı hindistan cevizi rendesi
Ayva yıkanır.Dilimlenip,kabuklu ve çekirdekli olarak 6 bardak su ve limon suyu ile iyice haşlanır.Islatılıp sıkılmış temiz bir tülbent içine konur.Sıkılarak suyu çıkarılır.Elde edilen meyve suyu bardakla ölçülür.Meyve suyu kadar şeker konup kaynayılır.Kıvamını anlamak için kaşık batırılıp çıkarıldıgında peltemsi bir tabaka ile kaplanmalıdır.Buz kalıbı ıslatılıp jöle boşaltılır.Bir gece veya 5-6 saat beklenir.Sonra kalıptan çıkarılıp istenen biçimde kesilir.Hindistan cevizi rendesi ile kaplanır.
Kısa bilgi:Tülbentten geçirilen ayva kevgirden geçirilip,şeker ve limon tuzu ile marmelat yapılabilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder