KIŞLIK PATLICAN SALATASI
Kışın patlıcan,kırmızı biber bol olmaz olsada ya tadı olmaz ya da fiyatı pahalı olur.Alabilene aşk olsun.Bizim en sevdigimiz salatada patlıcan salatasıdır.Şöyle bol sarımsaklı,bol limonlu ve zeytinyaglı olacak ki lezzetli olsun.Düşündüm taşındım patlıcan salatasını yazdan hazırlayıp buzluga atsam acaba nasıl olur diye.Bu arada sadece düşünmekle kalmadım uygulamaya da koyuldum.Ve yaptım.Buzluga attım kışlık patlıcan salatamı.Bakalım nasıl olacak.Kışın yiyip görecegiz ve tadı konusunda size bilgi verecegim.Aslında hep patlıcanıda,kırmızı biberide ayrı ayrı yapar buzluga atardım.Ama bu sever ikisini de ayırmaya gönlüm el vermedi.Ve tarif:
KIŞLIK PATLICAN SALATASI TARİFİ:
- 2 kilo kırmızı biber
- 1,5-2 kilo patlıcan
Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra yaglı kagıt serili fırın tepsisine dizdim ve 200C öncede ısıtılmış fırında kızarana ve kabukları soyulma noktasına gelene kadar tutup sonra çıkardım ve sogumaya bıraktım.Kırmızı biberler sogurken patlıcanları ocakta közledim.Biraz ocak batıyor ama onunda kolayı var patlıcanları folyoya sarıp öyle ocakta közlerseniz hiçbiryer batmıyor.Patlıcanları fırında közlemeyi sevmiyorum çünkü gerçek köz patlıcan tadı alamıyorum.Palıcanlarıda közledikten sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ve kırmızı biberlerin ve patlıcanların kabuklarını soyuyoruz.(bu arada patlıcanları soyduktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletelim)Soydugumuz malzemleri ince ince dograyıp buzdolabı poşetlerine koyuyoruz.Ve lazım oldugu zaman çıkarıp sosunu yapıp üstüne döküyoruz.
Şimdiden hepinize afiyetler olsun.
Benim de kış hazırlıklarım arasında közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber kesin olur. Yazın lezzetlerini kışın buzluktan çıkarıp yemek de ayrı bir güzel oluyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEylemcim ellerine sağlık...Kış uzun,şimdiden hazırlık yapmasak yiyecek birşey bulmamız zor olur...sevgiler..
YanıtlaSilçok güzel bir tat ben hiç denemedim ama bu sene yapacağım
YanıtlaSilCok ilginc bir tarif olmus...
YanıtlaSilharikasın valla darısı başıma : )
YanıtlaSilBende çok severim patlıcan salatasını. Ellerine sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilmmm:))) enfes birr lezzett...
YanıtlaSilbayılırım patlıcan ve kırmızı biber salatasına:)
bu dönem yapıp koymak lazım buzluğza bencede...
kış sezonunda hormonlusunu yemektense...
afiyetle tüket canım...
sevgilerimle...
ayrı ayrı yapılır biliyorum.bu daha mantıklı geldi.çok severim bende ellerine sağlık..
YanıtlaSilEylem'cim hazır bir poşet ben alabi
YanıtlaSillirmiyim ellerine sağlık sevgiler.
ben bu sen eçok tembelim hiçbirşey koymadım dolaba..afiyetle yiyin canım...
YanıtlaSilPratik bir fikir canım,inşallah tadı da güzel olur kışın,ellerine sağlık:)
YanıtlaSildaha yapmadım ama yapılacak benimde:)ellerine sağlık canım Rabbim ağıztadı ile yemek nasip etsin
YanıtlaSilEllerine saglik canim afiyetler olsun.
YanıtlaSilEylemcim Allahım ağız tadı yemeği nasip etsin. Tadı eminim iyi olur. Nasılsa ikisini de ayrı ayrı közleyip buzluğa koyuyoruz zaten. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerinize sağlık Kış uzun sağlıkla yemek nasip etsin inşallah
YanıtlaSilbende attım dolaba bol bol kış boyu kolaylık oluyor allah sağlıkla yemek nasip etsin canım ellerine sağlık
YanıtlaSilKışın bol zeytinyalı bandıra bandıra ekmeği nasılda yenir ama..))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
ellerıne sağlık canım denemesı senden seneye uygulaması da bizden:)sevgilerle...
YanıtlaSilAnnem patlıcanı közleyip buzluğa atıyor ve çok güzel oluyor canım,endişelenme güzel olacağı muhakkak.Ellerine sağlık.
YanıtlaSileline sağlık eylemciğim,afiyetle yeyin inş. sevgiler...
YanıtlaSilBurdaki patlicanlar yazinda kisinda ayni piserken su gibi eriyor ne tad var ne aroma
YanıtlaSilKis icin güzel hazirliklar bulsakta Türkiye patlican yapsak ama nerdee helde Kayseri Yamula palicani olsa cok lezetli oluyor
Eline saglik afiyetle yemek nasip olsun
Eylem cim harika gorunuyor. Yaz sonund akislik yapmanin keyfi bir baska dir.
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
Sevgiler
Sefa
sakın bitirmee
YanıtlaSilbanada kalsın ! :))
Eylemim takipteyim keyifle:)
YanıtlaSil