23 Ağustos 2011 Salı

SEBZELİ ANTRİKOT(BİFTEK)

Dün oglumla Cars filmine gittik.Daha film vizyona girmeden efe ne zaman gitmemiz gerektigine karar vermişti bile.Anlayacagınız tam bir fanatik cars hayranı.Hatırlıyorum da efe küçükken carsın ilk filmini evde günde 3 posta seyrediyorduk.Filmin her saniyesi ezberimde yani.O yüzdendir ki ikinci film bizde sabırsızlıkla bekleniyordu.Film gayet iyiydi.Ama bizim ufaklık film seyretme gününde degilmiş yani bana öyle söyledi o yüzden 2.yarısını seyredemeden çıktık.Film için o kadar para verdigimemi yanayım,ben bile heyecanla beklerken seyredemedigime mi yanayım bilemedeim.Kös kös çıktık yani.Eve gelip efeyi uyuttuktan sonra ne pişirsem derdi başladı bende.Ve ortaya sebzeli antrikot çıktı.İftar için güzel oldu yanınada bol domatesli bir makarna yaptım.
SEBZELİ ANTRİKOT TARİFİ:
  • 6 dilim antrikot(biftek)(kişi sayısına göre ikişer tane yani)
  • 1 adet kuru sogan
  • 2-3 diş sarımsak
  • karabiber,tuz,kekik,kırmız pul biber
  • 1 yemek kaşıgı soya sosu
  • az tereyag
  • karnıbahar
  • havuç
  • fasulye
Karnıbahar çiçek çiçek ayrılıp yıkanır.Fayulyeler ayıklandıktan sonra istenilen büyüklükte dogranır.Havuçların dış kabukları kazıldıktan sonra istenilen büyüklükte dogranır.Sebze olan malzemeler çelik süzgecin içine konur ve kaynamış su dolu tencerenin içine oturtulup tencerenin kapagı kapatılır(sebzeler su ile temas etmeyecek)aslında artık bu işler için sebzeleri buharda pişirme makineleri var ama benim olmadıgı için böyle bir yöntem kullanıyorum.Seebzeler suyun buharında iyice piştikten sonra üzerine az tuz serpip servis tabagına alın.Yanmaz tavaya tereyagını alın.Ayrı bir yerde etlerin üzerine baharatını ve soya sosunu ekledikten sonra erimiş tereyagının üstüne koyun.Soganı yarım ay şeklinde dograyın sarımsakları iri iri dograyın ve etlerin tavada boş kalan kenarlarına koyun.Kısık ateşte etler iyice pişene kadar tutun.Etler pişince buharda haşladıgınız sebzelerin üzerine alın.Tavada kalan soganları da üstüne koyun ve bu şekilde servis yapın.Eger isterseniz tavada kalan yagın içinde az salça veya ketçap sosu hazırlayıp üstlerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.

20 yorum:

  1. Benim oğlum da bayılıyor ama henüz biz gidemedik.
    Bol sebzeli güzel bir et yemeği olmuş,ellerine sağlık,öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  2. eylem ablacım harika olmuş görüntüsü sunum süper süper ellerine sağlıkkk afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. benim oğlum henüz konsantre olamıyor o kadar uzun saatler karanlık odada flim seyretmeye.. Efeye hak veriyorum ben:)
    eline sağlık çok lezzetli gözüküyor..
    sevgilerimle
    seval

    YanıtlaSil
  4. eylemcim:)bu ne hoş bir resim böyle...
    tadından hiç şüpheye düşürmüyor insanı:)
    harika görünüyor ellerine sağlık...
    bizde geçen cuma şirinlere gittik çocuklarla:)),özellikle kızım bayılmış...
    iki gün anlattı,şöyle oldu böylee oldu diye:)))
    paşacık sinema ortamını sevmedi demekki:)canı saolsun:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık enfes görünü
    yor elimi uzatıp alabilsem keşke:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Efe'dir ne yapsa yeridir :))
    Çocuklar epey büyüyene kadar bu tür vakalarla karşılaşmak olasılığı yüksek :)
    Hayırlısı diyelim..
    Antrikot harika gözüküyor,hem sebze hem et,on numara besleyici bir menü olmuş..
    Afiyet olsun canım..

    YanıtlaSil
  7. çocuk işte
    ne zaman ne isteyeceği,neyden sıkılacağı belli olmuyor :)

    eline sağlık olsun
    yemek nefis gözüküyor

    YanıtlaSil
  8. Şimdiki çocuklar neredeyse anne baba demeden çizgi film kahramanlarının ismini öğreniyor.Yemeğiniz nefis görünüyor.Çok da sağlıklı ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Cok nefis gözüküyor ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  10. offf canım süper gorunuyor ,ellerıne sağlık acıktırıyorsun valla,ne güzel oğlunla sinemaya gıdebılıyorsun ben çok uzun zamandir gıtmıyorum sinemaya,nasıl da severim sınemada fılm izlemeyı,herhalde su ile sınemaya gıtsem bizi sinemadan 5 dakika sonra atarlar neyse bende kızım buyuyunce giderim

    YanıtlaSil
  11. Benim kızımda hızla büyüyor o günler bizde de yakın sanırım:) Canım ellerine sağlık nefis duryor tabak:)

    YanıtlaSil
  12. ne güzel yapmışsınız... sebzeli antirikot etin en lezzetli kısmı bizde de genelde tercih ediliyor , hele de yanına böyle leziz garnitürler olunca ooooh mis gibi ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil
  13. bzie daha kısmet olmadı inşallah bu hafta gidicez:) et süper olmuş ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  14. Herzaman derim efendilik çocuk sahibi olana kadardır.Çocuk oldumu efendilik ona geçer.Her dediklerini yaptırılar afacanlar ellerine sağlık nefis bir sunum olmuş

    YanıtlaSil
  15. elinize sağlık, sebzeyle çok hafif bir tarif olmuş!

    YanıtlaSil
  16. ohh süper valla ellerine sağlık sunum harika

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık sebze ve etin çok özel buluşması bunu kaçırmamak lazım :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Bu konuda kendimce ne yazmışsa aynısını ben de yazıyorum:))))
    Eylemcim sebzeli antirkot enfes gözüküyor ellerine sağlık canım.
    Şimdiden bayramını en içten dileklerimle kutlarım.çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  19. Elinize sağlık harika görünüyor .bende eti hiç daha bugüne kadar sabzeli yapmadım hep sade pişirmişimdir. İYide et pişiririm usta oldum diyebilirim bir et obur olarak. Bende birdahakine sebzeli denemeyi düşünüyorum sizin tarifinizi deniyecem.

    YanıtlaSil
  20. enfesmiş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.