21 Ocak 2011 Cuma

MUZLU KEK

Evde yenmesi gereken ama bir türlü yenmeyen ve kararmaya yüztutmuş muzları görünce kek yapmanın vakti geldi diye düşündüm.Ama bir sorun var bizimkiler evde kek olarak sadece cevizli ve üzümlü keki yada kakaolu keki yedikleri için yapacagım muzlu kekin tamamının bana kalma ihitimali vardı.O yüzden az ama tadımlık yapmaya karar verdim ve mini kek kalıbımı kullandım.Kek açısından sonuç gerçekten memnun ediciydi çogunu Efe'nin parktan arkadaşları yedi.Benim oglumsa sadece 1 tane ile yetindi.Neyse buna da şükür diyeleim.İşte tarif:
MUZLU KEK MALZEMELERİ:
  • 2 adet olgun muz
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardagına yakın un
  • 1 su bardagı kadar toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir miktar kırılmış ceviz vey fındık
  • yarım su bardagı kadar sıvıyag
Şeker ve yumurtaları beyaz kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.Muz hariç tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Muzları çatalla ezerek püre haline getiriyoruz ve hamurun içine ilave ediyoruz.Ve iyice karıştırıyoruz ki kek hamurunun her tarafına muzlar aynı oranda dagılsın.Kek kalıbımızı margarin ile yaglayıp bir miktar un serpiyoruz ve önceden 180C ısıtılmış fırına veriyoruz..Pişme süresi yaklaşık 40 dakikadır. fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakıyoruz ve sonra dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. ya tamda ihtiyacım olan tarif :) Gerçi senin tariflerin benim için hep öle =)))
    Eylem abla olgun ama dış kabukları kararmış muzlar var onlardan yapsam bşi olurmu sence ?

    YanıtlaSil
  2. tam da olması gereken muzlu kek için lazım muzlar onlar işte tatlım.hemen yapmalısın o zaman.

    YanıtlaSil
  3. kek harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. sağol ablacım hemen yazdırdım yarın bi mani olmassa yapıcam inş
    tşkederim tekrar ;)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel gözüküyor:)ellerine sağlık:)Hayırlı cumalar:)

    YanıtlaSil
  6. muzların hazin sonu:) bende alırım yenmez bişeyler içine giriverir:) en azından değerlenmiş oluyorlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. farklı bir kek olmuş,evde ki muzları değerlendirmek için çok güzel bir fikir.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Çocuklar böyle işte.
    Ellerine sağlık, ben çok beğendim bu keki.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık ben çok severim muzlu keki ve tüm kekleri aslında...

    YanıtlaSil
  10. nasılda canım çekti şimdi ,görüntü süper eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. Ben seviyorum da bizim evdekiler de sevmiyor muzlu keki. O yüzden yapmaya korkuyorum yemeyecekler diye.

    YanıtlaSil
  12. Eylemciğim elelrine sağlık canım yumuşacık fısır fısır gözüküyor...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık muzlu hiç denemedim.denenmeye değer mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık çok güzel kabarmış ben bir kere denemiştim yapış yapış olmuştu sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Eylem cim Harika bir kek olmuş ellerinize sağlık. Blogunuzu yeni öğrendim o da sorunum nedeniyle. Bloğuma giremiyorum direk yemekgezegeni diye bir siteye yönlendiriyor. Siz nasıl hallettiniz yardımcı olurmusunuz.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. muz yemeyene muz yedirme teknikleri ders no :1 :))) bence çok başarılı olmuştur-yemeyenler şansına küssün pek çok tarif var şeker yerine olgun muz ile yapılan vs. eminim harika olmuştur! ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.