ISPANAKLI PİDE TARİFİ:
Hamuru için:
- 3-4 su bardagı un(yavaş yavaş dökerek ayarlayabilirsiniz)
- 1 su bardagı süt
- 1 çay bardagı kadar zeytinyagı veya sıvıyag
- 1 tatlı kaşıgı tuz
- bir fiske toz şeker
- 1 adet yumurta akı(sarısı üstüne)
- yarım paket yaş maya veya 1 paket toz kuru maya
- ılık su
- 1 adet kuru sogan
- yarım kilo kadar ıspanak
- tuz,kırmızı toz biber az karabiber
- 1 adet yumurta sarısı(dışına sürmek için)
- bir miktar sıvıyag
- peynir veya lor
2.yöntem soganı yemeklik dogradıktan sonra az sıvıyag ile kavuruyorum ve bir kenara alıyorum.Bu arada çaydanlıga su koyup iyice kaynatıyorum.Ispanakları yıkayıp dogradıktan sonra süzgece koyuyorum ve üstüne kaynattıgım suyu yavaş yavaş döküyorum.Yapraklar hemen soluyor zaten.Sonra sogan,baharat ve diger malzemelerle karıştırıyorum.İçimiz bu şekilde hazır olduktan sonra hamuru için Ilık suyun içinde yarım yaş maya eritilir.Derin bir yogurma kabına sütü,yumurta akını ve sıvıyagı döküp karıştırın.Üzerine unu azar azar dökün sonra mayayı ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yogurmaya devam edin.İstenen kıvama geldikten sonra üstünü nemli bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakalım.(hamur iki katına çıkacak).Mayalanan hamurdan portakal büyüklügünde parçalar kopararak bir kenara bırakıp üstünü örtelim.Her hamur parçasını oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde oval olarak açalım.Üstüne ıspanaklı harcımızdan ekleyelim.Ve hamurun kenarlarını ıspanaklı malzeme üstüne dogru katlayalım.
Ve köşelerini birleştirerek pide şekli verelim.Sonra üstüne ve kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden 180C ısıtılmış fırına verelim.Üzerleri pembeleşince fırından alıp sıcakken kenarlarına tereyagı sürelim(sert olmaması için).
Eylem'cim pide nefis görünüyor canım ellerine sağlık afiyet olsun size
YanıtlaSilhiç sevmediğim şey yemek yaparken ayrı ayrı yapmaktır bende de soğan sorunu olduğu için eşimden dolayı hep ona ayrı yaparım
çok zor gelir bana
Eline sağlık canım bende ıspanağı hafifçe tuzla ovarak çiğden koyuyorum vitaminide ölmüyor harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilpideyi evde yapamaya başlayalı dışardakiler çok kuru geliyor bana. Senin pide de nefis olmuş canım ellerine sağlık. Malesef benim oğlumda peynir sevmiyor...
YanıtlaSileylemcim enfes görünüyor ellerine sağlık sağlıkla kal..
YanıtlaSilPİDE ÇOK GÜZEL OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK....
YanıtlaSiltaze soğanla dene harika oluyor ..
YanıtlaSilnefis gözüküyor melisanın ilk yaş partisinde arkadaşım yapıp getirmişti tadına doyamadık:) kıymalıdan daha çok ilgi görmüştü..
YanıtlaSileline sağlık sevgilerimle..
pideye bayıldım. zaten ıspanaklı her zaman tercıhım oldu...
YanıtlaSilelıne koluna saglık...
oooh enfes görünüyor! bayilirim pidenin her türlüsüne :)) ellerine saglik eylemcim..sicacik sevgiler..
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık çok severim bende.....
YanıtlaSilCANIM PİDENNEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK BEN HAMUR İŞİNİN HER HALİNE BAYILIYORUM..
YanıtlaSilCANIM SEVGİLER..
ben bu bloga bayıldım..her şey ne kadar iştah açıcı görünüyor..ellerine sağlık canımm:))
YanıtlaSilTüm annelerin anneler gününü kutlarım
YanıtlaSilTurkish Underwearing desing
www.yoncatoptan.com
If you wisit me , I will be glad:)
:)
:):)
:):):)
:):):):
vallahi bravo canım yaratıcılıkta sınır yok...eline sağlık..
YanıtlaSilharika görünüyor, çok iştah açıcı. ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık döktürmüşsün.
YanıtlaSilNefis bir pide olmuş hiç ıspanaklı denemedim mutlaka yapacağım. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEnfes görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilbende pidenin görünümünü beğendm ve hamurumu hazırladım bekliyorum tadına bakınca yorumumu göndericem ellerinize sağlık....
YanıtlaSilHamura yağ koymayın çörek tadında oluyor :))
YanıtlaSilHamura yağ koymayın çörek tadında olur pide tadını alamazsınız afiyet olsun :)
YanıtlaSil