16 Mart 2011 Çarşamba

SALÇALI RULO POĞAÇA

Daha önce yatıgım Üzümlü ve cevizli rulo poğaçanın hamurundan yaptım ama bu sefer degişiklik olsun diye salçalısını yaptım.Salça ceviz ve susamla birleşince çok güzel bir poğaça çıktı ortaya.Gerçi bu aralar kendime hamur işlerini yasaklamıştım ama bu degişik lezzete hayır diyemedim.Ve herhalde 3-4 adet yedim.Zaten bu verdigim hamur malzemeleri ile degişik malzemeleri kullanarak çeşit çeşit poğaça yapmak mümkün.Ben rulo halde sardım çünkü içindeki malzeme daha yogun oluyor o zaman.Ama siz isterseniz farklı şekiller verebilirsiniz.
SALÇALI RULO POĞAÇA HAMURU TARİFİ:
  •  1 paket kuru maya
  • 1 çay bardagı ılık süt
  • 1 çay bardagı yogurt
  • 1 çay bardagı sıvıyag
  • 2 adet yumurta(1 adet yumurtanın sarısını ayırıyoruz çünkü dışına sürmek için kullanacagız)
  • 1 çay kaşıgı toz şeker
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • aldıgı kadar un
Salçalı iç malzemesi:
  • 2-3 yemek kaşıgı biber salçası
  • ceviz(ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor)
  • susam(içine koymak için ayrıca üstüne serpmek için)
  • 3-4 yemek kaşıgı sıvıyag
  • 1 çay kaşıgının yarısı kadar kahvaltı baharatı(isterseniz koymayabilirsiniz veya çok ama çok az çemen baharatı da kullanabilirsiniz ama çok az çünkü tadını acı yapmasın)
Ilık sütümüzün içine 1 paket kuru mayamızı eritelim içine toz şeker koyalım ve karıştıralım.Ve 1 adet yumurta sarısı dışındaki bütün hamur malzemelerini derin bir kapta karıştıralım.Hazırladıgınız hamuru ılık veya sıcak bir ortamda iyice kabarana kadar bekletelim.Kabaran hamuru bir defa daha az miktarda yoguralım ve 3 eşit parçaya bölelim.Her bir parçayı unlu zeminde(veya yaglı kagıt üstünde merdane ile) merdane ile aşırı ince olmayacak şekilde açıyoruz.Üstü için cevizlerimizi dövdükten sonra içine salçamızı ve baharatımızı katıp sıvıyag ile incelterek karıştırıp rulo hamurumuzun üstüne sürüyoruz.Onun üstüne susamlarımızı serpiyoruz.Ve hamuru rulo şeklinde sarıp yaglı kagıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.Diger kalan hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz.Ve üstlerine ayırdıgınız yumurta sarısına 1-2 damla sıvıyag ekleyerek sürüyoruz.Ve üstüne tekrar susam serpiyoruz.Önceden 180C ayarlı fırında üstleri kızaran kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

14 yorum:

  1. Ellerine sağlık eylem.Görüntü müthiş.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim benim... Eminim harika bir lezzet olmustur, salca, ceviz ve susam.... Ben bunlari zeytinyag ile karistirip, kahvaltida ekmegime sürüyorum... Bu yüzden senin bu poaca harikadir diye düsünüyorum... Sevgilerimle, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. GÖRÜNTÜSÜ MUHTEŞEM KİMBİLİR TADI NASIL LEZZETLİDİR..
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  4. Canım her hali ayrı güzel bu lezzetin
    ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir görüntü.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. O yasakları kaç kez koyup bozuyorum bir bilsen mesela bu görüntü yemin bozmak için bir sebep ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. süper bir görüntü ellerine saglik canim!

    bundan böyle bana www.hasretlilezzetler.com adresinden ulasabilirsin! sicacik sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. bu rulolara bayıldım..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım harikalar ve çok lezzetli görünüyorlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. çok değişik leziz poğaçalar yapmışsınız,harika görünüyor.ellerinize sağğlık.

    YanıtlaSil
  11. Hımm çok leziz duruyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor canım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. salca ceviz susam üclüsunden enfes bir pogaca olmustur tadini merak ettim en iyisi denemek
    eline saglik mutlu hafta sonlari

    YanıtlaSil
  14. eline sağlık aylem ciğim harika görünüyor,deneyeceğim not aldım,sevgiler....

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.