SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ:
MALZEMELER:
- 2 bağ semizotu
- 4 diş sarımsak
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 adet domates
- karabiber,tuz,kırmızı toz biber
- zeytinyağı
- az bulgur(isteğe bağlı)
- az domates salçası
YAPILIŞI:
- Semizotları ayıklandıktan sonra iyice yıkanır.
- Dallarından yaprakları ayıklanır.
- Dalları ufak ufak doğranır ve az suda haşlanır.Bunu yapmamızda ki sebep dallar daha kalın olduğu için pişmesi uzun sürüyor.Eğer beraber koyarsak semizotu yapraklarının pişerken ki besleyiciliğini öldürecektir.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıyoruz yemeklik doğranan soğanları ekleyip kavuruyoruz.Kavrulmaya yakın ufak doğranan sarımsakları ekliyoruz.Bir miktar kavuruyoruz.
- Üzerine salçasını ekliyoruz yine kavuruyoruz.
- Salçanın üzerine pişmiş dalları ve semizotu yapraklarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Üzerine kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ekliyoruz.
- En son olarak az bulguru ve baharatlarını da ekleyip kısık ateşte domatesin suyuyla pişmeye bırakıyoruz.
- Bulgur pişince altını kapatıp afiyetle yiyoruz.
Faydalı bitkileri her zaman yemek olarak severim çok nefis eline sağlık canım
YanıtlaSilMerhabalar. Yemek blogları için farklı bir uygulamamız var. Katılmak istermisiniz? katılım şartları için burayı okuyabilirsiniz. http://www.yemekbloglari.net/katilim-sartlari katılan yemek bloglarını görmek için burayı http://www.yemekbloglari.net/yemek-bloglari-listesi okuyabilirsiniz, sormak istediğiniz bir soru varsa sorularınıza cevap verebilirim sitemiz www.yemekbloglari.net
YanıtlaSil