TAVUKLU YALANCI KALAMAR

Ben çok severim bu tavuk yemegini.Bu yalancı yemekler bence biz kadınların kurtarıcısı.Ama babaannelerimiz veya anneannelerimiz yemek yaparken işin kolayını kaçtıgımızı duysalar herhalde bizleri kınarlardı.Onlar o kadar işlerinin arasında birde bütün ev halkına ziyafet çekerlemiş yani en azından bizimkiler öyleydi.Tavuk eskiden çok kıymetliydi.Biz yaz tatillerinde köye gittigimizde babaannem en kıymetli tavugunu bizim için keser ve sobanın üstünde haşlanmaya bırakırdı.O tavuk saatlerce pişer pişerdi.Tavugun suyu ilede bir güzel pilav pişerdi.Yani anlayacagınız tavuk eskiden en kıymetli misafirler için pişerdi ve tavugun tadı bir başka olurdu.Ayyyy ben eskiden demeye başaladım yaşlanıyormuyum ne?Evet evet yaşlanıyorum bunu hissediyorum artık.Unutkanlık,eskiyi anmalar,ignenin deligine ip geçirememeler(aslında ben çorap sökügü bile dikemem.Oglum annem çorabım yırtıldı der dikiş işini beceremedigim için boşver oglum atar yenisini alırız derim.Aaaa sakın buradan müsrif oldugum aklınıza gelmesin) bunlar galiba yaşlılık gösterisi.Sabah sabah ne çok konuştum.İşte tarif diyelim ve hızlı bir geçiş yapalım.
TAVUKLU YALANCI KALAMAR TARİFİ:
- 1 veya 2 adet tavuk gögüs eti
- 5-6 diş sarımsak
- 1 sogan
- kekik,pulbiber,kimyon,tuz,karabiber
- 3 yemek kaşıgı zeytinyagı
KIZARTMAK İÇİN:
- 1 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşıgı un
- 4-5 yemek kaşıgı galeta unu
- kızartmak için bol miktarda sıvıyag
Gögüs etini parmak şeklinde kesiyoruz.Derince bir kapa soganı rendeliyoruz içine ezdigimiz sarımsagı,baharatları ve zeytinyagını koyup karıştırıyoruz.Ve parmak şeklinde dogradıgımız tavugu bu karışımın içine koyuyoruz.İyice karıştırıyoruz ve tavugun her tarafına marinenin bulaşmasını saglıyoruz.Bu karışımın agzını kapatıp buzdolabında 2-3 saat veya birgün bekletiyoruz.Buzdolabından çıkardıgımız kalamarı önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak galate ununa bulayıp bol kızgın yagda kızartıyoruz.Ve peçete sarılı tabaga alıyoruz.
Afiyet olsun.
bu güzelliği gördükten sonra kahvaltı yapmaya karar verdim,şimdi fazla gözüm kalmıyor desem yalan olur ,yine o ağız sulandıran görüntü ,ellerine sağılık,süper bir tarif olmuş.
YanıtlaSilÇok haklısın ,bizler istesek bile zaman bulamıyoruz zaten...tarif güzelmiş ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlıkk canımm..
YanıtlaSilhepimizinkurtarıcısı bu yalancı lezzetler..;)
hep yaşlanıyoruzz be tattlım.
geçiyor kıymetli vakitler...
öpüyorumm sevgilerimle..
böyle kolay lezzetler bizim kurtarıcımız ellerine sağlık.
YanıtlaSileline sağlık eylemcim denemek lazım bu yalancıyı:) sevgiler..
YanıtlaSilGörüntüden zaten kazandınız tadı da bir o kadar güzele benziyor eline sağlık canım
YanıtlaSilgerçeğinden daha güzel olmuş ki bu:)
YanıtlaSilellerinize sağlıkkk:))
sevgiler..
Canım ellerine sağlık nefis olmuş aldım kaçıyorum sevgiler...
YanıtlaSilcanım eline sağlık evet çok haklısın bizlerin pratik kurtarıcıları.
YanıtlaSilbebişimiz daha iyidir okula giden oğluşta iyi selamlar:))
Kolay ve güzel bir tarif. Eskiler her işe birden yetişiyorlarmış, bizler de yetişiyoruz ama biraz daha söylenir olduk sanırım anneannelerimize göre :)
YanıtlaSilyalancı malancı bence çok güzel görünüyor, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilPratik ve enfes bir yemek olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor ellerinize sağlık.Selamlar.
YanıtlaSil