20 Kasım 2012 Salı

DONUT

Genelde yabancı filmlerde kahvaltı yerine tercih edilen  bu halkaları hep merak ederdim.Yanına filtre kahve alır afiyetle yerlerdi.Daha önce yemedigim içinde açıkçası tadını da bilmiyordum.Sonunda merakımı giderdim.Bol yagda kızaran,hamur işi bir tatlıymış.Bizim kahvaltılarımızın yerini tutar mı bence tutmaz.Mesela ben peynir olmadan kahvaltıda asla doymam.Donutu yesem herhalde daha çok acıkırım gibi geliyor.Kahvaltı niyetine degilde günün geri kalan saatlarinde yenmesi daha güzel olur bence.
DONUT TARİFİ:
  • 3-3,5 su bardagı un
  • 150 gr.margarin
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 tatlı kaşıgı instant kuru maya
  • az tuz
  • yarım su bardagı kadar süt
Bütün malzemeleri derince bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur yogurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp mayanlamasını saglayın.İki katına çıkınca hamurumuz hazır demektir.Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp un serperek merdaneyle açın ve bir bardakla yuvarlaklar kesin.
Çıkan yuvarlakların ortasını tekrar daha küçük bir kapakla kesip simit şekli verin.Ben pet şişe kapagı ile kestim.
Bir tepsiye dizin ve tekrar mayalanması için bir süre daha bırakın.Mayalanan donutlarınızı bol kızgın yagda arkalı önlü kızartın.Çok çabuk kızarıyor dikkat edin.Peçete serili tabaga alın.Ve üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımından serpin.Yada çikolata sosu dökün.Sıcakken yenmesi tavsiye olunur.
Afiyet olsun.

13 yorum:

  1. Benim oglum cok seviyor Donut`u... Yapimi oldukca kolay ama yagda kizarmasi sebebiyle kalori bombasi oluyor... Ben firinda da yapiyorum, öylesi de güzel oluyor... Sevgilerimle, ellerine saglik arkadasim...

    YanıtlaSil
  2. kahvaltı niyetine değilde bizi anca çay saatlerinde bir nebze yetr bu donutlar:)
    ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. bende dün yaptim cocuklarin dogum günleri icin.Benim tarif daha degisik ama sonucda benziyorlda :)

    Aynen söyledigin gibi asla kahvalti yerini tutmaz :) Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. Canım bizim evdede bu hali sevilir
    pudra şekerli ellerine sağlık sevgi
    ler...

    YanıtlaSil
  5. Biz cayin yanina yeriz canim :)) eline saglik.. Denemistim bikere ama gene bi senin tarifi denemek istiyorum..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık...Pek bir güzel gözüküyorlar...

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  8. Eh donut yapmak farz oldu artık, enfes görünüyor... elerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. çok güzel ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  10. muhteşem görünüyor,ortalarını

    delmesek nasıl olur acaba?pişmesinde bir sorun olur mu

    YanıtlaSil
  11. sevgili cizel ortası delinince içi tam anlamıyla pişmiş oluyor ayrıca görüntüsüde güzel oluyor bence.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba .Blogunuzda yeniyim.Donutlarınıza bayıldım.Elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  13. evet çok haklısınız kahvaltı peynir zeytin reçel klasiğiyle olmalı biz öyle donat falan la kahvaltı etmeyiz ama bunu da dediğiniz gibi çayın yanına yapar yeriz ,ama ben hiç denemedim yaaa hemen sizden aldığım tarifle denemeliyim eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.