3 Şubat 2012 Cuma

ELMALI TURTA

Elmalı kurabiyenin dışında elmalı tariflerden en sevdigim bir de elmalı turtadır.Aslında hemen hemen aynı yolu izleselerde görüntü olarak birbirinden ayrılıyorlar.Kendimi nedense cografya dersi anlatır gibi hissettim.Aslında ögretmen olmayı çok isterdim.Tabii ki şimdiki akımla.Şimdiki aklımla diyorum çünkü o zaman ne düşündügümü pek hatırlamıyorum.Neden olmadım bilemiyorum yani.Ama şunu biliyorum ki ailelerimiz,ögretmenlerimiz ve bizler eskiden bu kadar bilinçli degildik belkide ondandır.Bizi dogru dürüst yönlendirecek pek fazla insan yoktu.Hatta ben kendi açımdan konuşursam hiç yoktu.Evet herkes bizlerden üniversiteyi kazanmamızı bekliyordu.Şimdi düşünüyorum da kazanmak varmış,kazanmak varmış.Liseye gittigim yıllarda rehber ögretmeni vardı da ne işe yarardı hiç hatırlamıyorum açıkçası rehber ögretmenin de kendisinin ne işe yaradıgını bildigini zannetmiyorum.Tabii ki ben bir fi tarihinden bahsediyorum şimdi ögretmenler öylemi bilinçliler çocukları dogru yönlendiriyorlar,çocuklarda istedikleri yöne kanalize olmuşlar ve o yöne dogru ilerlemek hatta ulaşmak için ellerinden geleni yapıyorlar..Aileler desen o keza.Elmalı turta anlatacaktım ben aslında neden buralardayım.Ayrıca herkesin kandili de mibarek olsun arkadaşlar.İşte tarif:
ELMALI TURTA TARİFİ:
  • 200 gr.margarin(oda sıcaklıgında olacak)
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşıgı yogurt
  • aldıgı kadar un
ELMALI KARIŞIM İÇİN:
  • 4 adet elma
  • 5 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 çay kaşıgı tarçın
  • ceviz
İlk önce elmalı karışımı hazırlayalım.Elmaları soyup rendeliyoruz.Teflon bir tavaya alıp üzerine şekeri ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Elmalar iyice suyunu çektikten sonra üstüne söndürmeden önce tarçın ve ceviz ekleyip karıştırıyoruz.Ve altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.Hamuru için gerekli malzemeleri derince bir kaba alıp iyice yoguruyoruz.Ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıyoruz.Bir parçasını merdane ile açıp yaglanmış borcama(ben yuvarlak kullandım) seriyoruz.Üstüne elmalı harcımızı yayıyoruz.Kalan hamuruda merdane ile borcam büyüklügünde açıp elmalı harcın üstüne kenarlarını içe dogru bastırarak yerleştiriyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişriyoruz.Fırından aldıktan sonra ılınmasını bekliyoruz ve üstüne pudra şekeri serpiyoruz ve dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. Hayırlı kandiller Eylemcim. Turta nefis görünüyor. Ben de çok seviyorum elmalı lezzetleri. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Eylemciiiiiiiiiim harikasın yine :) bende istiyom bir dilim :)mis mis

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor ve kandiliniz mubarek olsun.

    YanıtlaSil
  4. Seninde kandilin mübarek olsun.Ellerine sağlık.Turtan nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık,elmalı lezzetleri çok severim,bu da çok güzel görünüyor:) hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık eylemcim..hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  7. Eylemcim aslına bakarsan hep daha bilinçli olabilseydik diye hayıflanıyoruz gecmişe... aynı donemlerin çocuklarıyımıyız bilmem ama ben gecmişe donup unıversıtede okuduğum bolumu kazanamamayı cok ısterdim yani en azından istediğim bolumu kazanana kadar sans verilmesini dilerdim neyapalım bizimde kaderimiz buymus :) Ama biz bugunleri yaşayan insanlar olarak enzından kendi cocuklarımıza bilincli olmayı ogretebilirz :) sanıyorum bu konudan cıkarılacak enguzel sonuç.. bu arada Turtan super ellerine saglık canımmmm

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım turtan süper :)
    seninde kandilin mübarek olsun
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. ben elmalı turta delisi olarak ellerine sağlık diyorum ,kandilin mubarek olsun canım :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba
    malzeme listesinde un unutulmuş galiba..

    YanıtlaSil
  11. Şu turtalara bayılıyorum ama içindeki katı yağ miktarı düşündürüyor beni. Evde elma bolken yapsam mı diye içimden geçmiyor değil. Ellerine sağlık. Ayrıca oğlun için çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
  12. Ah eylem hanımcığım ah aynen bende sizin gibi düşünüyorum heleki bizim zamanımızda derslerde ,üniversiteyi kazanmakta bukadar zor değildi...
    turtanızda nefis görünüyo buarada:)

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım:)
    nefis görünüyor turtan:))

    YanıtlaSil
  14. mmm...
    misss mis..
    ellerine sağlık eylemcim..
    yol yorgunu halimle mutfağın yolu göründü bana.
    burnuma tarçın kokuları geldi sanki:)
    muhabbetle canım..

    YanıtlaSil
  15. Kokusu buralara kadar geldi.harika görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.