23 Ocak 2012 Pazartesi

KALAMAR GÜVECİ

Kalamarı ev halkı olarak hepimiz severek tüketiriz.Her seferinde kalamarı kızartır yanında tarator sos ile hazırlardım.Bu sefer degişik acaba ne yapabilirim diye düşündüm ve güveçte kalamar çıktı ortaya.Balık bu kadar malzeme ile buluşunca harika olacakmış gibi geldi bana ama açıkçası umdugum sonucu bulamadım.Neden mi?Açıkçası tadı baya agır olmuştu acaba kalamarın kendisinden mi yoksa alıştıgımız bir lezzet olmadıgımı içinmi açıkçası pek anlayamadım.Peki neden tarifini ekliyorsun diyebilirsiniz.Ama herkesin damak lezzeti farklıdır belki siz farklı düşünüp yapmak isteyebilirsiniz diye düşündüm.İşte tarif:
KALAMAR GÜVECİ TARİFİ:
  • 250 gr.dondurulmuş kalamar
  • 5-6 adet mantar
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • az sıvıyag ve tereyag karışımı
  • 2 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
Soganları,biberleri ve domatesi(kabuklarını soyduktan sonra)incecik kıyın.Mantarları da sap kısımlarını çıkardıktan sonra yıkayın ve ince kıyın.Tereyagını eritin ve üstüne az sıvıyag ekleyin ve sırasıyla ilk önce soganları sonra biberleri,mantarları koyarak kavurun.Mantarlar suyunu çekince üstüne iki parçaya bölünmüş sarımsakları ekleyin.Bir süre kavrulduktan sonra kalamarları ister halka şeklinde ister ufak dogranmış olarak ekleyin ve kavurmaya devam edin.Sonra ufak dogranmış domatesleri ve baharatlarını ekleyin.10 dakika kadar piştikten sonra güvece alın isterseniz bu aşamada üzerine kaşar ekleyebilirsiniz ve önceden 200C ısıtılmış fırına verin.5 dakika sonra kalamar güveciniz hazır.(eger kaşar koyduysanız kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutun)
Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Belki tereyağından olabilir,sadece sıvıyağ olsa nasıl olur acaba?
    İyi haftalar canım.

    YanıtlaSil
  2. bende tereyağdan olabilir diye düşünüyorum ama başka birşey yaptığınızda acı değilse yağ sorun başka demektir:) birazda damak zevki bencede:)
    ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. hiç tatmadığım bir lezzet..emeğine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş Eylemmm... çok lezzetli görünüyor, valla ne yalan söyleyeyim ekmek banıp yiyesim geldi :D ellerine sağlık.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  5. deniz ürünleri ağır oluyor ama ben çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Benim eşim çok sever.Ben de severim.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Bence alıştığının dışına çıkmak.Damak zevki.Ben tarifi çok beğendim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Eylem cim merhaba kalamar guvec enfes gorunuyor.
    eyer birdaha deneyecke olursan icine defne yapragi ve bir kactane karides ve 1 havuc ekle goreceksin tadi daha bir deyisecek hem hafifleyecek.
    Benim kisi sadece tavsiye , tabiki tercih sizlerinn :))
    bizim ev halki herhaliyle cok sever kalamadi :))

    YanıtlaSil
  9. değişik bir tarif,denemediğim bilmediğim bir lezzet.denenmeli,değişik tatlara açık olmalı.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. hiç tatmadığım bir tat. eline, emeğine sağlık. Biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twittera üye olmak isteyenler için faydalı bilgiler sunduk.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.