Kış hazırlıklarım olanca hızıyla devam ediyor.10 kg.domatesten bir miktar domates konservesi yaptım ama daha yapmam gerekiyor.Görümcemede söz verdim onun kış konservesinide ben yapacagım bu sene.Nedense bu kış hazırlıklarını çok seviyorum ben.Yine kış için yaptıgım kışlık patlıcan salatasını da geçen gn yayınlamıştım sizlere.Ayrıca patlıcan ve yeşil fasulyede koydum dolaba.Bu arada benim iki buzdolabım oldugu için ki bu Antalyada şart bence buzluga kışlık atmak için çok yerim oluyor.Bezelye,börek,kuru patlıcan dolması,mantı,köfte....gibi şeyleri de ekleyince baya birşeyler koymuşum dolaba artık yeter dedim.Domates konservesinin tarifini geçen sene yazmıştım aslında ama bir daha tekrarlama ihitiyacı hissettim.
KIŞLIK DOMATES KONSERVESİ TARİFİ:
- 10 kg. domates
- 1 tatlı kaşıgı kadar turşuluk tuz
Yapımı çok basit.Domateslerin üst tarafından bıçakla iki taraflı çizik atıyoruz ve kaynayan suda bir miktar bekletiyoruz ki kabugu kolay soyulup ziyan olmasın.Aşagıda ki fotografta göründügü şekilde.Kabukları soyup istediginiz büyüklükte dogruyorsunuz.Ben bu aşamada rondomdan yardım aldım.Geniş ve derin bir tencereye koyup biraz da tuz ilave diyoruz.Pişince yani kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha bekleyip altını kapatıyoruz.Bu arada kavanoz kapaklarımızı kaynayan suyun içinde bir süre bekletiyoruz.Ve sıcakken kavanozlara domatesimizi koyup agzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.1 gün bu şekilde bekletiyoruz.Sızıntı olup olmadıgını görmek için.Eger sızıntı yoksa kışa hazır demektir.
KARIŞIK DOGRAMA TURŞU TARİFİ:
İlk önce lahanayı ortadan ikiye keselim.Ve istedigimiz gibi dograyalım aslında benim amacım ince ince dograyıp öyle yapmaktı ama çok uzun sürecegini düşünerek vazgeçtim.Ama siz ince ince kıyabilirsiniz bütün malzemeyi.Havucu soyduktan sonra dograyın.Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarın dograyın.Tuşu kabına aralarına sarımsak ve limon dilimleri koyarak bütün malzemeleri yerleştirelim.Suyu kaynatıp soguttuktan sonrada içine kaya tuzunu,sirkesini ve 3-4 adet limon tuzunu ekleyip karıştırdım. Sonra kavanozdaki malzemelerin üstüne döküp agzını iyice kapatalım.Suyu zamanla azalırsa su ekleyelim.Ilık bir ortamda turşumuzu olmaya bırakalım.Ve kışın afiyetle yiyelim.
20 yorum:
canım eline koluna sağlık .bende de yaptım herşeyimi ama turşu yapmadım henüz. böyle yapınca rahat oluyor sonra. ellerine sağlık...
ellerine sağlık canım güzel Allahım bitün bir kış boyunca ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah..
Hepsi birbirinden iştah açıcı görünüyor,kışın afiyetle yersiniz inşallah,ellerine sağlık canım.
turşular ne güzel görünüyor.ne hoş oluyor hazırlık yapması değil mi....ellerine sağlık.
ellerine sağlık canım ...
sağlık sıhhat içine afiyetle yiyin inşallah:)hayırlı kışlar olsun
sevgiler:)
afiyetle yiyin kışın canım ellerine emeklerine sağlık :)
ben de yaptım ilkkez yaptım harika :) aynı bu şekilde. umarım mis gibi kalırlar. ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Ellerine saglik. Cok guzel gorunuyorlar. Afiyetle yiyin insaallah.
Sevgiler
ablacım afiyetle tüketin inşallah.sağolsun annecim hazırlıyor benim içinde ellerinize sağlık =) Öpommm
canım afıyetle yersin inşallah,ellerıne sağlık
çok iştahaçıcı gözüküyor, afiyetle yiyin. bende minin var seni bekliyor arkadaşım;)
eylemcim eylencim
maşallah...
ba-yıl-dım !!!!!
eline sağlık olsun
ellerine sağlık canımm.Allah ağız tadıyla yemeyi nasib etsin..sevgiler
hünerli kardeşim benim:)
maşallah sana...
bu turşular eşliğinde ne hoşş olur şöylee enn kıvamlısından senin ellerinden çıkmış bir kuru fasülye:)
off offf:)
bitirdin beni eylemim.:)
ellerine sağlık canım...
sağlıkla tüket inşallah sevdiklerinle...
sevgiler...
Ellerine saglik Eylem';cigim, masallah ne beceriklisin.
Selam ve sevgiler...
eylemcim kışlıkları hazırlamışsın afiyetle huzurla sağlıkla yiyin inşallah
ellerine saglık eylemcım ben yapamıyorum bebelerden :( böyle bakıp bakıp iç geçiriyorum ...
sevgılerımle...
Domates konservensinden tursu olur mu acaba domates tursusu aserdim.
konserveden turşu olmaz maalesef
Yorum Gönder