12 Temmuz 2011 Salı

ENFES KURABİYE

Merhaba arkadaşlarım sonunda geldim.Alanyada kısa da olsa bir tatil yaptıktan sonra nihayet aranızdayım.Blogumu ve sizleri gerçekten çok özlemişim.Bloglara yaz geldi biliyorum belki birçok arkadaş dinlenmeye çekildi.Yani birçogunuzdan bir süre daha ayrı kalacagız.Ama gidenlerinde dönüşlerini ve yeni tariflerini bekliyor olacagım.
Bu enfes kurabiye sevgili Yeşimin sitesinden aldım.Daha dogrusu yeşim yaptıgı günden beridir bende yapmak için fırsat kolluyordum.Sonunda yaptım.Aslında sevgili yeşim adına tansaş kurabiye demiş ama ben bu kurabiye için bu adın az oldugunu düşünerek enfes kurabiye dedim.Aranızda deneyenler muhakkak olmuştur ve eminim ki çok begenmiştir.Bir de ben sizlere bu kurabiyenin tarifini yeşim safyasındaki gibi aynen aktarıyorum.Şimdiden afiyetler olsun deneyenlere.
ENFES KURABİYE HAMURU TARİFİ:
  • 1 poşet kenton çikolatalı kestane sosu(toz halinde)
  • 1 yumurta
  • 2 silme yemek kaşıgı pudra şekeri
  • 1 çay kaşıgı vanilya
  • 200 gr.yumuşak margarin
  • 2,5 su bardagı un(kulak memesi kıvamında olacak hamur)
İÇ HARCI MALZEMELERİ:
  • 1 su bardagı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşıgı pudra şekeri
  • 1 çay kaşıgı vanilya
  • çig krema(tüm iç malzemesi birbirini tutana kadar eklenecek)
Kurabiyenin hamuru için gerekli malzemeleri derince bir kaba alalım ve ununu azar dökmek şartıyla iyice birbirine karıştıralım.Hamur kulak memesi kıvamında olacak yani bildiginiz kurabiye hamuru gibi.Hamuru bir kenara alalım ve iç harcı için krema hariç diger malzemeleri bir kaba alalım ve üzerine kremayı yavaş yavaş dökerek parmak uçlarımızla malzemeyi karıştıralım.Krema hindistan cevizini ıslatsın.İç harcını elinizle sıktıgınızda çig köfte yapar gibi birbirini tutmuşsa kıvamını almış demektir.Kremayı fazla koyarsanız sulu olur buna dikkat edin.Kurabiye hamurundan ufak bezler kopararak elinizle yuvarlayın ve içli köfte yapar gibi içini oyarak iç harcından koyun.Ve yine elinizle altını kapatın üstü yüksek kubbe şeklinde olacak şekilde yuvarlayın(basık olmasın).Yaglı kagıt serili tesiye dizin.Önceden 180C ısıtılmış fırında pişirin.dikkat edin çok kurumasın hafif içi ıslak kalınca daha güzel oluyor.
Üstü içinde bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve eriyen çikolatanın üstüne krema ekleyin.Ilındıktan sonrada Kurabiyelerinizi bu sosa bulayın.
Afiyet olsun.

24 yorum:

  1. O kadar güzel görünüyor ki.Nefis olmuş.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Eylem bu nasıl güzel bir görüntü içim açıldı kurabiyenin görüntüsü lezzetini anlatıyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. hoşgeldinizzz:))gerçektende nefis görünüyor.olsa da yesek:))elinize sağlık......

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin. gerçekten nefis duruyor. Hindistan cevizi sevmem ama çok seven bir eşim var. onun için yapabilirim. yalnız kestane sosu kullanmasam olur mu?

    YanıtlaSil
  5. Ve bir soru daha ben daha önce bu kurabiyeyi denediğim de tepsiye yayıldı. Aldığı kadar un derken tahmini ne kadar ?? Çünkü bazı hamurlar unu fazlasıyla kaldırabiliyorlar.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel gözüküyorlar,ben kestane sosu kullnmadan olanını yapmıştım...

    YanıtlaSil
  7. eylemcim mükemmel ötesi bir tarif olmuş..bende aklıma koydum.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. sevgili hilal kestane sosu toz halinde çok güzel bir lezzet katıyor kurabiiyeye.bence denemelisin.aldıgı kadar un olayına gelince aslında kurabiyeyi yaparken ölçmek için bardakla yapmıştım ama benim ufaklık kafamı karıştırdı.Ama 2-3 su bardagı arası olması gerekiyor diye düşünüyorum.ama bir dahaki sefere bu sefer çok yakın bir zamanda ölçerek yapacagım.

    YanıtlaSil
  9. bu kurabiyeye enfes sözü bile az mmm harika görünüyor :) :)

    YanıtlaSil
  10. Eylemcim naptın sen!! nefis bir görüntü buu .otelde motelde yapıp yemeliyim hemen ben bunu ,eve dönüşte mutlaka muuuutlakaaa :) hoşgeldin canım buarada

    YanıtlaSil
  11. canım hoşgeldin.
    ellerine sağlık nefis görünüyor kurabiyeler..

    deneme listesine eklendi bile.
    iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  12. bu müthiş görünüyor, şu kestane şeysini ben de merak ettim şimdi :) ellerine sağlık Eylem , sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten adına uygun enfes görünümlü bir kurabiye. Tadını da merak ettim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Adı gibi enfes gözüküyor,ellerine kollarına sağlık.Bende denenceklere ekliyorum hemen.

    YanıtlaSil
  15. Eminim yemeye doyamayacağım bir lezzet.
    Öyle güzel görünüyor kii can çektiriyor.
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  16. Çok baştan çıkarıcı görünüyor bu kurabiyeler. Türkiye'ye dönünce mutlaka deneyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Eylemcim hoşgeldiiin. Nefis bir kurabiye olmuş süper bir dönüş yapmışsın. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  18. Görüntüsüne bayıldım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. hoş geldin... ben bu yaz ozaman nöbetci blog oldum yayınlarıma trden de devam ettim:)
    kurabiyelerede bayıldım insanı çekiyor. ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Eylemciğim hoşgeldin. Nefis olmuş bunlar ellerine sağlık canım mutlaka deneyeceğim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  21. Eylemcim görüntü şahane ama eşim soslu kurabiyeleri hiç sevmez.ÜZerine çikolata dökmesek tadı nasıl olur sence?

    YanıtlaSil
  22. aylincigim geçen gün sos dökmeden de yaptım ve yine aynı sonucu aldım gayet güzel.yani sos kullanmadanda yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  23. merhaba ben yaptıklarınıza hayran kaldım ellerınıze saglık .lezzetlerıde goruntulerı gıbı muhteşemdir eminim.sevgili arkadasım blogunuzun temasını hangı adesten ındırdınız rıca etsem bana maille yazarmısınız lütfen cok rica edecegim.simdiden cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  24. ohoo bune boyle hepsi birbirinden harika :) Ama esim kabak sevmiyor sucuk yemiyor yani hiç birini deneyemeyecegim :( am tavuklu tariflerini denemek istiyorum. Elelrine saglik canim enfessss hepsi

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.