ETLİ ŞEHRİYE PİLAVI
Aslında bu pilavın sadesini biz çok severiz.Daha önce şehriye pilavının tarifini vermiştim.Bu da onun etli versiyonu oldu.Et aslında bir önceki akşam yemeginden kalma.Ben nasıl degerlendirsem diye düşünürken bizimkiler şehriye pilavı yapsana deyince bende pilavın içine kattım eti.Bence zaten şehriye pilavı başlı başına çok güzel bir yemek.Etli olunca da çok lezzetli oldu.İşte tarif:
ETLİ ŞEHRİYE PİLAVI MALZEMELERİ:
- 150 gr.kuşbaşı et
- 1 su bardagı arpa şehriye
- 3 su bardagı sıcak su
- 3 yemek kaşıgı sıvıyag
- 2 yemek kaşıgı tereyag
- tuz
Benim etlerim önceki günkü yemegimden kaldıgı için herhangi bir işlem uygulamadım.Ama siz etleri ayrı bir tencereye alın çok az sıvıyag ile kavurun.Etler suyunu salıp çektikten sonra altını kapatın.Ayrı bir tencereye yagları alın ve eridikten sonra şehriyeyi üstüne ekleyin.Yaklaşık 10 dakika kadar şehriyeleri kavurun.Tuzunu atıp tencerenin kapagını kapatıyoruz ve ocagın altını kısıyoruz.Biz çok kavrulmuş seviyoruz bu pilavı.Eger siz çok kavrulmasın diyorsanız bu işlemi yapmayın.Bir süre sonra yavaş yavaş sıcak suyunu ekliyoruz.En son olarak etleri de ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Suyunu iyice çekince dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Eylemcim ellerine sağlık bende çok severim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık Eylemciğim,çok severim.pek kıvamını tutturamıyorum diye yapmıyorum.çok güzel görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok nefis olmuş ben etsiz alabilirmiyim :))
YanıtlaSilellerine sağlık etlisini hiç denemedim.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık arpa şehriye pilavını gerçekten bende çok severim etlisi lezzeti katlamıştır:)
YanıtlaSilcanım çekti çok güzel görünüyor tabağı alıp gidiyorum
YanıtlaSilellerine sağlık Eylemcim ;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Mutlaka bende deneyeceğim.
YanıtlaSilSaygılarımla.
ellerine sağlık değişik bir pilav,afiyet olsun,sevgiler...
YanıtlaSilEylemm harika olmus.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilSevgielr
Sefa
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÜniversitede çok çıkardı yemekhanede. İyi hatırlattın deneyeyim ben de. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilŞehriye pilavını çok severim. Evde tercih edilmediğinden pek yapamıyorum. Nasıl özlemişim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis bir görüntü:=)
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim yapmayalıda baya oldu.aklıma düşürdün zamanı geldi yapmalıyım
YanıtlaSileylemcim harika bişey bu senin yöresel lezzetlerinin tadına doyum olmadığına eminim eline sağlık cnm.
YanıtlaSilellerinize sağlık.nefis görünüyor..
YanıtlaSil